Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tuplaten tuskaa: Tikkurilan Tiikerit ja Kiekko-Vantaa ovat jumittuneet sarjojensa hännille

Pukukopeissa ei silti olla paniikissa, kerrotaan tikkurilalaisista salibandy- ja jääkiekkojoukkueista.

Tikkurilassa eivät kotijoukkueet ole syksyn mittaan miesten palloilusarjoissa isommin ilakoineet. Tikkurilan urheilutalossa miesten salibandyliigan eli F-liigan kotiottelunsa pelaava Tikkurilan Tiikerit on hävinnyt kaikki kymmenen otteluaan. Niistä neljä se on pelannut kotonaan ja kuusi vieraissa.

– Totta kai tuntuu pahalta, kun on tullut pelkkiä tappioita, kommentoi Tiikerien kapteeni Juuso Salo pyhäinpäivänä Tikkurilassa Nokian KrP:lle lukemin 2–6 hävityn ottelun jälkeen. Se oli yhdeksäs tappio putkeen. Kympin iski sen jälkeen täyteen hallitseva mestari, tamperelainen Classic.

– Joukkueessa on kuitenkin koko ajan ollut hyvä fiilis, eikä kriisistä voida puhua, Salo vakuuttelee.

– Monesti olemme kaatuneet pieniin virheisiin ja hävinneet pienillä marginaaleilla. Mutta ei auta itku näillä markkinoilla.

Tiikerit pelaa liigassa nyt kolmatta kauttaan. Kahdella edelliskaudella se on säilyttänyt liigapaikkansa ilman karsintoja, mutta molemmilla kerroilla suora säilyminen on varmistunut vasta runkosarjan päätöskierroksella. Tälle kaudelle joukkueen koostumus vaihtui aika lailla vastuuvalmentajaa myöten.

– Joukkue on nyt hitsautunut yhteen paremmin kuin viime kaudella, kippari Salo sanoo.

Tuska tietysti kasvaa ja itseluottamus hiipuu, kun onnistumisia ei tule.

Mika Niskanen

– Pelisysteemissä on tietysti aina oma opettelemisensa, mutta pienistä jutuista tämä tuloksellisesti surkea alkukausi enemmänkin on kiinni, ja onhan joukkue suhteellisen kokematon. Oppirahoja on makseltu.

Ennen neljän viikon mittaista MM-kisataukoa Tiikereillä on vielä jäljellä Vantaan Energia -areenassa pelattava vieraspeli helsinkiläisiä EräViikinkejä vastaan ja kotiottelu, johon vieraaksi tulee Karhut Porista.

Kapteeni Salo näkee tunnelin päässä valoa.

– Ei parane ruveta synkistelemään. Jätkät nauttivat yhä treenaamisesta. Enää puuttuvat pisteet peleistä.

Voittolauluja ei ole kyllästymiseen asti kuultu myöskään urheilutalon viereisestä jäähallista, varsinkaan kotijoukkueen pukukoppikäytävän puolelta. Mestiksen Kiekko-Vantaa on pelannut kotonaan kahdeksan ottelua, joista se on onnistunut raapimaan vain kaksi voittoa. Kuudesta vieraspelistä voittoja on vain yksi. Lisäksi lohipaidat ovat saaneet jatkoaikatappioiden ”ansiosta” yhden lisäpisteen sekä koti- että vieraskentältä.

– Ei ole syksy todellakaan mennyt odotusten mukaisesti, myöntää Kiekko-Vantaan vastuuvalmentaja Mika Niskanen.

– Pelillisesti on mennyt suht ok, mutta olemme hävinneet liian monta ”maalin peliä”. Tuska tietysti kasvaa ja itseluottamus hiipuu, kun onnistumisia ei tule.

Joukkueen päivittäiseen tekemiseen Niskanen on kuitenkin tyytyväinen.

– Fiilis kopissa on hyvä. Se antaa edelleen mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.

Juuri ennen lyhyttä sarjataukoa, pyhäinpäivänä, Kiekko-Vantaa kukisti kotonaan tamperelaisen Kooveen 5–3. Kolmen pisteen potin ansiosta lohipaidat ”ponnahtivat” sarjataulukon jumbopaikalta viimeistä edelliseksi. Mutta mikäli turkulainen TuTo Hockey voitti tiistaina lehtemme jo mentyä painoon kotonaan Kooveen, lähtee Kiekko-Vantaa keskiviikkoillan kotiotteluunsa viimeiseltä sijalta.

Niskanen toivoo saavansa sivussa olleita keskushyökkääjiä takaisin kokoonpanoon.

– Kolme sentteriä ( Roope Elimäki, Olli Maansaari ja Jesse Pietikäinen) oli sairaslistalla ennen taukoa. Ykkösprioriteetti on kuidenkin saada jostain yksi puolustaja lisää, Niskanen kertoi.

– Tauko oli hyvään aikaan. Pääsimme puhaltamaan henkisiä paineita ulos ja harjoittelemaan rauhassa.

Keskiviikkona 17.11. klo 18.30 Vantaan Energia -areenassa salibandyn F-liigan ottelu EräViikingit – Tikkurilan Tiikerit ja Tikkurilan Trio-areenassa jääkiekon Mestiksen ottelu Kiekko-Vantaa – Heinolan Peliitat. Perjantaina 19.11. klo 18.30 Trio-areenassa jääkiekon Mestiksen ottelu Kiekko-Vantaa – Rovaniemen Kiekko ja lauantaina 20.11. klo 17.00 Tikkurilan urheilutalossa salibandyn F-liigan ottelu Tikkurilan Tiikerit – Karhut, Pori.