Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne on huonontunut: Espoo ohjeisti työntekijöitään palaamaan etätöihin, mitä tekee Vantaan kaupunki?

Koronatilanne on pahentunut viime viikkoina Vantaalla ja lähiseudulla. Tämän takia Espoon kaupunki kehotti äskettäin kaikkia työntekijöitään palaamaan etätöihin toistaiseksi.

Vantaan kaupunki taas ei näe etätöihin ohjeistamista tarpeelliseksi, sanoi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen mediatilaisuudessa torstaina.

– Meillä on joustavat etätyökäytänteet. Emme siirtyneet laajan etätyön loputtua täydelliseen läsnäoloon, koska huomasimme, että työviihtyvyys paranee, kun työntekijät voivat itse päättää, missä tekevät töitä, Viljanen perusteli.

Rokottamattomille Vantaan työntekijöille on annettu erilliset suojautumisohjeet: heitäkään ei ole kehotettu palaamaan etätöihin, mutta heille on suositeltu maskin käyttöä ja tungoksen välttämistä.

Lue lisää: Koronatilanne pahenee Espoossa: Kaupunki ohjeisti työntekijät palaamaan kotiin

Vantaan koronatilanne on Viljasen mukaan jämähtänyt viime viikkoina "liian korkealle tasolle".

– Valitettavasti ei ole näköpiirissä, että tilanne paranisi, Viljanen summasi.

Koronatartuntojen määrä on noussut heinäkuun puolivälistä alkaen. Selityksenä on, että Vantaalla rokotekattavuus on pienempi kuin valtakunnallisesti: luku on nyt 77,3 prosenttia, kun Suomessa se on 80,6 prosenttia.

Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä 14 vuorokaudessa 100 000 asukasta kohti on kasvussa Vantaalla. Luku oli 346,6 marraskuun 1.–14. päivä. Edellisellä lokakuun seurantajaksolla ilmaantuvuusluku oli 252,5.

Tartuntatapauksia on tullut ilmi keskimäärin 55,8 päivässä viimeksi kuluneiden seitsemän päivän aikana. Tuorein raportoitu päiväkohtainen tartuntaluku oli 185.

– Todellisuudessa tartuntojen määrä on paljon suurempi, koska lieväoireisilla ei ole syytä testaukseen, Viljanen huomautti.

Lue lisää: Vantaalla on edelleen kymmeniä tuhansia rokottamattomia yli 12-vuotiaita

Sairaalahoidon tarve on kasvanut pääkaupunkiseudulla. Vantaalaisia koronapotilaita oli torstaina Husin erikoissairaanhoidossa neljä, joista kaksi oli tehohoidossa. Vantaan sairaaloissa on ollut viime aikoina 4–5 koronapotilasta päivittäin.

– Kesällä oli tilanne, jolloin ei ollut yhtään vantaalaista sairaalahoidossa koronan takia, Viljanen vertasi.

Pandemia on vaatinut 111 vantaalaisen hengen.