Seurakuntien Rakenna joulupuu -keräys alkaa sunnuntaina – Osallistua voi vaikkapa ostamalla ruokalahjakortin vähävaraiselle perheelle

Pääkaupunkiseudun seurakuntien Rakenna joulupuu -keräys käynnistyy sunnuntaina 28. marraskuuta.

Keräykseen osallistumalla voi tarjota perheelle, lapselle tai yksinelävälle vanhukselle jouluiloa.

Seurakuntien diakoniatyöntekijät toimittavat lahjat perille.

– On koteja, joissa jouluruokaa saadaan pöytään, koska joku toinen on sen lahjoittanut. Lahja ilahduttaa ja liikuttaa. Jotkut haluavat välittää kiitoksen tuntemattomalle lahjoittajalle, kertoo kirkon tiedotteessa diakoniatyöntekijä Sirkka Väätäinen Korson seurakunnasta.

Keräyksen käytännön toteutustavat vaihtelevat seurakunnittain.

Hakunilan seurakunnassa voi osallistua keräkseen hankkimalla lahjaksi elämyslahjakortin tai ruokalahjakortin. Lahjakortti ehtii jouluksi perille, kun se toimitetaan 13. joulukuuta mennessä Hakunilan tai Länsimäen kirkolle. Netistä ostetut lahjakortit voi lähettää myös sähköpostilla: hakunilan.diakonia@evl.fi.

Hämeenkylän kirkolta voi noutaa lapsen lahjatoiveen 29. marraskuuta kello 11 alkaen. Myöhemmin mahdollisesti jäljelle jääneitä toiveita voi kysyä diakoniatoimistosta numerosta 09 830 6472. Paketoidut lahjat palautetaan 9. joulukuuta mennessä Hämeenkylän kirkkoherranvirastoon, diakoniatyöntekijälle tai kirkon vahtimestarille.

Hämeenkylässä voi hankkia myös ruokalahjakortin. Sen voi tuoda arkisin klo 9–16 Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherranvirastoon.

Korsossa keräykseen voi osallistua hankkimalla kaupan ruokalahjakortin. Jotta lahjakortti ehtii perille jouluksi, se tulee tuoda Korson seurakunnan kirkkoherranvirastoon viimeistään perjantaina 10. joulukuuta. Korsossa voi osallistua myös ostamalla joulukukan vanhukselle. Kukka tulee maksaa perjantaihin 10. joulukuuta mennessä Kukkatupa Kukkaseen (Maakotkantie 19). Korson kotihoito ja Korson seurakunta toimittavat kukat perille.

Vaihtoehtona Korsossa on lahjakortin hankkiminen lapsiperheelle. Elokuvaelämykseen, sisäleikkipuistokäyntiin tai vaikkapa ravintolakokemukseen oikeuttavan lahjakortin voi tuoda Korson seurakunnan kirkkoherranvirastoon 10. joulukuuta mennessä. Verkosta ostetun lahjakortin voi välittää osoitteeseen diakonia.korso@evl.fi.

Myös Rekolan seurakunnassa voi osallistua keräykseen hankkimalla lahjakortin. Lahjakortti ehtii perille, kun sen tuo 9. joulukuuta mennessä Rekolan kirkolle. Lahja voi olla kaupan ruokalahjakortti, lahjakortti esimerkiksi kampaamoon tai elämyslahjakortti lapsiperheelle. Netistä ostetut lahjakortit voi lähettää sähköpostilla diakonia.rekola@evl.fi.

Tikkurilassa vähävaraista perhettä voi ilahduttaa hankkimalla lahjakortin haluamallaan summalla ruokakauppaan. Lapsille voi lahjoittaa pääsyn elokuviin tai vaikkapa puuhapuistoon. Aikuiselle voi antaa lahjan hyvinvointipalveluun, kuten kampaajalle tai jalkahoitolaan. Lahjakortit ehtivät perille jouluksi, jos ne toimitetaan 10. joulukuuta mennessä Tikkurilan kirkolle. Sähköiset lahjakortit voi lähettää osoitteeseen diakonia.tikkurila@evl.fi.

Tikkurilan seurakunnassa voi lahjoittaa myös joulukukan vanhukselle. Kukan voi maksaa Hiekkaharjun Kukka-Mia liikkeessä (Talkootie 7) tai sen voi tilata Kukka-Mian verkkokaupasta. Lisäksi joulukukan voi lahjoittaa Tikkurilan Prisman kautta. Kukat toimittaa perille Vantaan kotihoito.

Vantaankosken seurakunnassa keräykseen voi tulla mukaan hankkimalla kauppaan ruokalahjakortin haluamalleen summalle. Lahjakortti tulee tuoda viimeistään 15. joulukuuta Myyrmäen Virtakirkkoon tai Kivistön kirkkoon.

Tarkemmat ohjeet löytyvät verkosta osoitteesta: www.vantaanseurakunnat.fi/osallistu/kampanjat-ja-keraykset/rakennajoulupuu/vantaa

Lue myös:

Kampanjassa toimitetaan joulukortteja yksinäisille – "Yksi ikäihminen meni nukkumaan tuntemattomalta ihmiseltä saamansa kortin kanssa"

Yksinäisiä senioreita voi nyt ilahduttaa joulukukalla

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut