Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan suurin puolue sai johtajakseen Mika Kasosen – "Olen ennen kaikkea toiminnan mies. Teen kaiken sen, mitä lupaan"

Kaupunginvaltuutettu, ylikonstaapeli Mika Kasonen, 49, valittiin yksimielisesti Vantaan Kokoomuksen puheenjohtajaksi maanantai-iltana pidetyssä kokouksessa.

– Vantaan suurimman puolueen johtajan paikka on vaativa kunniatehtävä. Entinen puheenjohtaja Sami Kanerva hoiti tehtävää erinomaisesti, joten siinäkin mielessä on suuret saappaat täytettäviksi, Kasonen kuvaa.

Yksi uuden johtajan tulikokeista alkaa heti vuodenvaihteen jälkeen. Silloin käynnistyy aluevaalien kampanja.

– Aluevaaleissa on haasteellista saada ihmiset äänestämään. Aluevaalien kokonaismerkitystä ei ole pystytty tarpeeksi hyvin tuomaan esiin. Niillä vaaleilla on hirmuisen suuri merkitys.

Kasonen toivoo, että viimeistään kampanjan aikana äänestäjille saataisiin riittävän selkeästi tuotua esiin se, mistä kaikesta aluevaltuustoissa päätetään.

Mikä muuttuu Vantaan Kokoomuksessa siirryttäessä Kanervan ajasta Kasosen aikaan? Kasonen pohtii pitkään ennen kuin vastaa:

– Kyllä siinä tietenkin aina muutoksia tulee, kun henkilö vaihtuu. Sami (Kanerva) on tehnyt hyvää työtä. Ehkä tyydyn kuvaamaan itseäni ja totean, että olen ennen kaikkea toiminnan mies. Teen kaiken sen, mitä lupaan. Vantaan Kokoomus saa minusta luotettavan, rauhallisen ja yhteistyökykyisen puheenjohtajan.

Kasonen työskentelee Helsingin poliisilaitoksen erityistoimintayksikössä. Hän uskoo voivansa hyödyntää työelämässä oppimaansa myös Vantaan Kokoomuksen johdossa.

– Olen ollut yli kymmenen vuotta ryhmänjohtajana. Olen ollut johtamassa erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä valvonta- ja turvaamistehtäviä. Henkilöstöjohtamiskokemuksessa on varmasti hyötyä Vantaan Kokoomuksen johtamisessa.

Kasonen kuvailee Vantaan Kokoomusta ihmisläheiseksi yhteisöksi, johon mahtuu erilaisia ihmisiä ja mielipiteitä.

– Olemme ratkaisukeskeinen puolue. Emme hae pelkästään ongelmia, vaan yritämme etsiä niihin myös ratkaisuja. Kuntavaaleissa me-henki oli käsinkosketeltava, kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Kaikki ottivat toisten mainoksia jaettavaksi. Se oli huippujuttu.

Metsästystä ja yhdistystoimintaa harrastava Kasonen hoitaa myös Itä-Hakkilan Kilvan ja Hakunilan Lions klubin jalkapallojoukkueen rahastoa, jonka tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden lasten jalkapallon harrastamista.

Uusi tehtävä pakottaa karsimaan, Kasonen myöntää.

– Olen jo jättänyt pois metsästyksen johtajan tehtävät ja annan uusille ihmisille tilaa myös kokoomuksen paikallisyhdistyksessä.

Lue myös: Vantaan Kokoomuksen johtaja luopuu tehtävästään – "Tunnen omat rajani"