Greenpeace järjesti mielenosoituksen Helsinki-Vantaalla: poliisi keskeytti toiminnan turvallisuussyistä

Aktivistit ripustivat oman banderollinsa energiayhtiön mainoksen päälle. Matti Matikainen/Greenpeace

Tuomas Massinen

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit vastustivat keskiviikkoaamuna Fortumin mainontaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Parkkihallin seinälle kiipeilleet aktivistit ripustivat fossiilimainontaa vastustavan banderollinsa energiayhtiön mainoksen päälle.

– Fortumin mainos Helsinki-Vantaalla on räikeässä ristiriidassa yhtiön varsinaisen toiminnan kanssa. Mainos lupailee puhtaampaa maailmaa, vaikka Fortum on edelleen koko Suomen valtiota suurempi saastuttaja. Lisäksi yhtiö aikoo voimakkaasti lisätä fossiilikaasun myyntiään, sanoo Greenpeacen ilmasto- ja energia-asiantuntija Olli Tiainen tiedotteessa.

Toiminta keskeytettiin aamukymmenen jälkeen turvallisuussyistä. Poliisi otti kiinni kaikki seitsemän seinällä ja parkkihallin katolla ollutta aktivistia, kertoo ympäristöjärjestön tiedottaja Jaakko Kilpeläinen.

Vantaan Sanomat ei ole tavoittanut Itä-Uudenmaan poliisin yleisjohtajaa kommenttia varten. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä, että poliisin operatiivinen toiminta lentoasemalla on päättynyt. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni seitsemän henkilöä, jotka kuulustellaan ja sen jälkeen päästetään vapaaksi.

Hetta Huittinen-Naskali Fortumin viestinnästä kertoo Vantaan Sanomille, että ympäristöjärjestön mainos poistetaan yhtiön mainoksen päältä.

– Emme mainoksissamme kiellä käyttävämme fossiilisia polttoaineita, mutta keskitymme viesteissä nimenomaan muutokseen, jonka haluamme toteuttaa. Suurin osa Fortumin mainonnasta on tuotemainontaa, joka kannustaa kuluttajia valitsemaan hiilidioksidivapaita sähkötuotteittamme, Huittinen-Naskali kertoo.

Huittinen-Naskalin mukaan Fortum edistää strategiallaan muutosta kohti puhtaampaa maailmaa.

– Tavoitteemme ja askeleemme strategian toteuttamisessa – mukaan lukien merkittävät investoinnit uusiutuvan energian kehittämiseen – ovat tietysti asia, josta haluamme viestiä sidosryhmillemme esimerkiksi mainonnan avulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut