Tältä näyttää pian avattava uudistunut terminaali 2 Helsinki-Vantaan lentoasemalla – katso kuvat

Valoisa ja avara. Niin voisi parilla sanalla kuvailla Helsinki-Vantaan lentoaseman uutta sisäänkäyntiä ja uudistunutta terminaalia.

Matkustajille joulukuun ensimmäisenä päivänä avattavassa laajentuneessa terminaali 2:ssa tuoksuu uudelle ja puulle kuin vastavalmistuneessa kodissa. Katto on korkealla ja puukaton isosta ikkunasta kulkee sisään valoa, vaikka on marraskuu.

Terminaali 2:n laajentaminen on osa lentoasemayhtiö Finavian Helsinki-Vantaalla toteuttamaa kehittämisohjelmaa. Finavia investoi Helsinki-Vantaan kehittämiseen kymmenenvuotisessa projektissa yli miljardi euroa.

Terminaalin ylemmässä kerroksessa ovat lähtöaulat. Alemmassa kerroksessa on tuloaulan lisäksi matkakeskus: taksi- ja bussiasemat, uusi pysäköintihalli sekä kehäratayhteys. Siellä matkustajia tervehtii myös luontoaiheinen kiviasetelma Luoto.

Laajennuksen suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto ALA. Sen käsialaa on myös Helsingin Keskustakirjasto Oodi.

Samanaikaisesti uuden tuloaulan kanssa otetaan käyttöön uudet paikoitusjärjestelyt, kun pysäköintitalo P1, P2 avataan. Uusia pysäköintipaikkoja on 1 800 ja uusia sähköautojen latauspaikkoja 200.

Uusien lähtöselvityspisteiden ja uuden turvatarkastuksen avautumista saadaan odottaa vielä maalis-kesäkuuhun 2022 asti. Kesällä 2023 valmistuvat uudet matkatavaranluovutustilat sekä Schengen-porttialueen palveluiden uudistus.

Lue myös: Palaako Helsinki-Vantaan lentomatkustus koronaa edeltäneelle kasvu-uralleen? – "Suurin kasvun draiveri on se, miten aasialaiset lähtevät taas liikkeelle"

Lentoaseman johtajan mieleen jäi pysäyttävä näky kaukolentojen porttialueelta – "Siellä ei ollut ketään"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut