Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa valittiin Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi – "Kaupungistamme löytyy rohkeutta kokeilla ja kehittää", iloitsee kaupunginjohtaja Viljanen

Valintaraati katsoi, että Vantaa on innovaatiokaupunkina vahvempi kuin muut finalistit, Portugalin Cascais ja Norjan Trondheim.

Euroopan Innovaationeuvosto on valinnut Vantaan Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi.

500 000 euron arvoinen tunnustus jaettiin keskiviikkona iCapital Awards -kisan palkintojenjakotilaisuudessa Belgian Brysselissä.

Palkintojenjako oli osa EIC Summit -tapahtuman ohjelmaa.

– Vantaa on 50 vuodessa kasvanut pienestä maalaiskunnasta Suomen neljänneksi suurimmaksi kaupungiksi. Se on Suomen nopeimmin kasvava kaupunki – ja nyt myös Euroopan nouseva innovaatiokaupunki! Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen iloitsee tiedotteessa.

– Tämä on hieno tunnustus siitä, että kaupungistamme löytyy rohkeutta kokeilla ja kehittää. Vantaa on täynnä innovaatioita, joita olemme tehneet yhdessä asukkaiden ja paikallisten toimijoiden kanssa, Viljanen jatkaa.

Vantaa esitteli iCapital Awards -kisan tuomaristolle toimintaansa ja kehittämistyötä, jota kaupungissa tehdään monella alalla: esimerkiksi hiilineutraaliuden, sosiaalisten innovaatioiden ja digitaalisten ratkaisujen suhteen.

Kaiken keskiössä ovat ihmislähtöisyys ja pyrkimys toiminnan parantamiseen.

– Kehitämme kaupungin omaa toimintaa, osallistumme yhteistyöprojekteihin ja -hankkeisiin sekä tuemme yksityisen sektorin vetämiä pilottikokeiluja. Kaiken keskiössä ovat ihmislähtöisyys ja pyrkimys toiminnan parantamiseen, Viljanen kertoo.

Euroopan nouseva innovaatiokaupunki -kategorian finaalissa olivat Vantaan lisäksi Portugalin Cascais ja Norjan Trondheim. Kategoria oli tarkoitettu 50 000–249 999 asukkaan kaupungeille. Sarjassa kilpaili 14 kaupunkia.

Asukasluvultaan suuremmat kaupungit ottivat toisistaan mittaan Euroopan innovaatiopääkaupunki -kategoriassa. Voittajaksi nousi Saksan Dortmund.