Neljännesvuosisadan pientaloaluetta ilahduttanut joulukuusi sai kyydin kaupungintalolle – "Tuntuu hyvin haikealta"

Rainer Puschmann kuvaa kännykällään, kun kuusi lähtee matkaan Rajakylästä. Tiina Örn

Tiina Örn

– Tuntuu hyvin haikealta, sanoo rajakyläläinen Rainer Puschmann katsellessaan moottorisahan viiltävän hänen kotipihallaan lähes 25 vuotta ilahduttanutta suurta kuusta.

Kuusen kaataminen tuntuu varmasti haikealta myös monesta muusta rajakyläläisestä, sillä kuusi on ollut koko kylän ilo. Puschmann on koristellut sen joka joulu runsain valoin. Kuusi on ollut koko pientaloalueen oma joulukoriste.

Puschmann kertoo, että kuusesta päätettiin luopua, koska se oli kasvanut liian suureksi ja oksat koskettivat jo taloa.

Lue myös: Rajakylän komea joulupuu on taas rakennettu – Kuusiperinne saattaa päättyä

Kuusen koristelusta on satanut kiitosta. Kyläläiset ovat tuoneet Puschmanneille leivonnaisia ja kukkia. Kerran pihalla oli yllättäen monikymmenpäinen kuoro laulamassa Oi kuusipuu suomeksi ja tietenkin myös saksaksi, onhan se Rainer Puschmannin äidinkieli.

Kuusen siirtäminen ei ollut pikkuhomma. Ensin valmisteltiin lava, sen jälkeen kiinnitettiin kuuseen kiipeämällä liinat nostoa varten ja vasta sitten oli moottorisahan vuoro laulaa. Tiina Örn

Haikeutta luopumisen hetkellä lisää se, että Puschmann on itse istuttanut kuusen. Se on seurannut Puschmannin perheen elämää Rajakylässä lähes alusta asti.

Luvassa on myön toisenlaista luopumista. Lasten muutettua omilleen, koti on liian suuri kahdelle ja se on myynnissä.

– Me laitamme kaadetun kuusen paikalle jouluksi irtokuusen. Talon tuleva omistaja saa sitten päättää, mitä tuolle paikalle laittaa. Toivomme, että joulukuusiperinne Rajakylässä jatkuu.

Puschmann istutti kuusen noin 24 vuotta sitten. Hän ei arvannut, että kuusi kasvaisi niin nopeasti. Tiina Örn

Ilonaihekin löytyy.

– Kuusi saa ansaitsemansa viimeisen kunniatehtävän. Se ilahduttaa vantaalaisia kaupungintalon edessä valoin koristeltuna, Puschmann kuvaa.

Kaupunki otti tarjouksen mielellään vastaan Puschmannin ilmoitettua, että kuusen saisi noutaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut