Uusi pääpoliisiasema on tulossa Jokiniemeen – Poliisivankilan rakentaminen voi alkaa jo ensi keväänä

Kokonaisuus rakennetaan vaiheittain. Poliisivankila valmistuisi 2023 ja poliisitalo 2024.

Itä-Uudenmaan poliisi saa uudet tilat Jokiniemenkujalta. Anton Soinne/arkistokuva

Tuomas Massinen

Itä-Uudenmaan poliisin uutta pääpoliisiasemaa suunnitellaan Jokiniemeen.

Senaatti-kiinteistöt ja Poliisihallitus yhdessä Itä-Uudenmaan poliisin kanssa ovat hyväksyneet hankesuunnitelman poliisiaseman rakentamisesta Jokiniemenkuja 2:een, kertoo Senaatti-kiinteistöt tiedotteessa.

Kokonaisuuden ensimmäinen osa, poliisivankila, valmistuisi arviolta kesällä 2023. Poliisitalon on määrä olla valmis syksyllä 2024.

Jos hyvin käy, poliisivankilan pohjarakennustyöt voivat alkaa jo ensi keväänä, kertoo hankkeesta vastaava Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Johanna Virsu.

Vantaan Sanomat kertoi tammikuussa 2020, että Itä-Uudenmaan poliisin uudelle pääpoliisiasemalle on varattuna tontti keskusrikospoliisin naapurista Jokiniemestä.

Lue lisää: Päällikkö lupaa: Väistötiloissa toimiva poliisi partioi tuttuun tapaan Tikkurilassa ja näkyy "tiettyyn aikaan tiettyjen ravintoloiden edessä"

Uuteen poliisitaloon sijoittuvat Vantaalla sijaitsevat poliisipalvelut eli lupapalveluiden asiakaspalvelupiste, rikosilmoitusten vastaanotto, asetarkastukset, löytötavarat, poliisivankila ja poliisin asiakkaiden kuulustelut ja tapaamiset.

– Jokiniemen poliisiasema tulee olemaan koko poliisilaitoksemme pääpoliisiasema, johon on keskitetty poliisilaitoksemme tärkeät toiminnot. Sijainti on asiakkaiden kannalta hyvä, sillä poliisitalo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien keskittymässä Tikkurilassa, kertoo tiedotteessa Itä-Uudenmaan poliisin poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki.

Poliisihallituksen teknologiajohtaja Jyrki Wasastjerna kertoo, että uuden poliisitalokonseptin on tarkoitus vastata entistä paremmin tulevaisuuden tarpeita poliisitoiminnassa. Wasastjernan mukaan hyvin suunnitelluilla tiloilla pystytään tukemaan kaikkea poliisin toimintaa ja tilojen käyttäjien hyvinvointia.

Jokiniemen uuden poliisitalon suunnittelusta vastaavat Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, Granlund Oy ja Insinööritoimisto Pontek Oy. Rakennustöiden aloittaminen vaatii vielä valtioneuvoston raha-asianvaliokunnan puollon, Poliisihallituksen vuokrauspäätöksen ja Senaatti-kiinteistöjen hallituksen investointipäätöksen.

Nykyistä Vantaan oikeus- ja poliisitalon kiinteistöä Tikkurilan Kielotiellä kehitetään edelleen oikeushallinnon virastojen käyttöön.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut