Korsolainen olohuone digistailattiin – katso kuvat ennen ja jälkeen

Markkinointi: Asuntoa vuokraava tai myyvä voi sisustaa myös digitaalisesti.

Tyhjästä huoneesta otetaan kuva ja siihen lisätään digitaalisesti huonekaluja ja muita sisustuksen elementtejä. Siinä on lyhykäisyydessään digistailauksen idea.

Palvelua käyttävät asuntoa vuokraavat tai myyvät, kerrotaan alalla toimivan Digistailaus.fi-yrityksen asiakaspalvelusta. Asiakkaina on asunnon omistajia ja kiinteistönvälittäjiä. Yksi asiakasryhmä ovat asuntosijoittajat, jotka markkinoivat asuntojaan netissä.

Joskus digistailaus tilataan ihan vain siksi, että halutaan nähdä, miltä oma asunto näyttäisi eri tavalla sisustettuna.

Yhden kuvan digistailauksen hinta on muutamia kymppejä. Hintaa nostaa se, jos kuvasta joudutaan ensin poistamaan jotain, esimerkiksi huonekaluja. Silloin kannattaa aina ensin kysyä, onko elementtien poistaminen edes mahdollista.

Visign Oy on tehnyt digistailauksia viitisen vuotta. Operatiivinen johtaja Jani Hyytiäinen toteaa, että kuvan laadulle on tiettyjä vaatimuksia, mutta vaatimukset eivät ole kovin korkeita.

Mikäli ”digitaalisia huonekaluja” lisätään hyvin huonolaatuiseen kuvaan, vaarana on, että vaikutelma on tökerö.

Digistailauksella tuodaan esiin asunnon potentiaalia.

Hyytiäinen myöntää, että joskus digistailaus saatetaan kokea huijaukseksi. Asunnossa ei näytäkään samalta kuin kuvassa, kun kohdetta mennään paikan päälle katsomaan.

– On tärkeää, että kuvaan merkitään kyseessä olevan digistailaus. Monilla meidän asiakkaillamme on jo valmiina tuosta kertova logo, joka vain liitetään valmiiseen kuvaan, Hyytiäinen kertoo.

Digistailauksen ideana ei kuitenkaan ole huijata, vaan havainnollistaa. Hyytiäinen muistaa tehneensä digitaalisesti muun muassa ulkolaudoituksen rakenteilla olevaan taloon.

– Vuokra- tai omistusasuntoa hankkivalle tuodaan esiin asunnon potentiaalia. Tyhjään tilaan huonekalujen kuvitteleminen saattaa olla vaikeaa. Digistailaus näyttää, että huoneen voi sisustaa vaikkapa näin, Hyytiäinen toteaa.

– Samalla voi katsoa, miltä esimerkiksi jokin tietyn kokoinen huonekalu tilassa näyttää.

Digistailattuja kuvia käyttävät markkinoinnissaan myös rakennusyhtiöt. Digistailaus kuitenkin eroaa visualisoinnista.

– Visualisointia käytetään silloin, kun huoneita ei ole vielä valmiina ja halutaan näyttää, miltä rakenteilla tai suunnittelussa oleva uudiskohde näyttää valmistuttuaan, Hyytiäinen sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut