Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan Demareille uusi korsolainen johtaja – "Täytyy katsoa, missä kunnossa sosialidemokraattinen kone on"

Vantaan Demareiden uudeksi puheenjohtajaksi nousee korsolainen kaupunginhallituksen jäsen Visa Tammi.

Hän astuu uuteen pestiinsä ensi vuoden alussa. Siihen asti puheenjohtajana jatkaa Tarmo Parviainen.

Tammi lupaa pitää mielessään sen, että hän johtaa kansanliikettä.

– Joukot tekevät, ei yksin puheenjohtaja, vaikka johtaja tietenkin luotsaa joukkoja ja hänelle on vastuu siitä.

Tänä vuonna eläkkeelle jääneellä Tammella on takanaan pitkä ura rautateillä. Hän on työskennellyt pääluottamusmiehenä sekä Rautatietyöläisten liiton sosiaalisihteerinä, koulutusvastaavana ja järjestöasiantuntijana. Viimeiset 11 vuotta hän työskenteli Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:ssä.

Tammi mainitsee yhdeksi vahvuudekseen talousosaamisen.

– Olen 30 vuotta tehnyt ay-liikkeessä talousasioiden kanssa töitä. Osaamiseni ei ole tullut vain koulunpenkiltä, vaan ymmärrän, mitä mikäkin tarkoittaa.

Tärkeimmäksi tehtäväkseen omalla kaudellaan 2022–2023 Tammi nimeää "perustyön".

– Täytyy katsoa, missä kunnossa sosialidemokraattinen kone on ja varmistaa, että kaikki toimintaan mukaan haluavat vantaalaiset löytävät tavan osallistua.

Tammelle itselleen on tärkeää muun muassa lapsille ja nuorille suunnattu Nuoret Kotkat -toiminta.

– Meidän täytyy viestiä kaikesta siitä toiminnasta, mitä demareilla Vantaan eri kaupunginosissa on.

Tammi haluaa kaikkien mielessä säilyvän sen, mitä on saatu aikaan.

– Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on sosialidemokraattisen työväenliikkeen rakentama, sen eteen on tehty työtä ja se pitää muistaa.

Väistyvä puheenjohtaja Tarmo Parviainen toteaa, että hänen kauttaan väritti erityisesti korona. Se teki kaudesta hyvin poikkeuksellisen.

– Tänä vuonna kuntavaalit ja historian ensimmäisiin aluevaaleihin valmistautuminen ovat olleet keskiössä. Myös pitkäaikaisen järjestösihteerimme Jouko Lindtmanin eläkkeelle jäänti elokuun lopussa ja uuden järjestösihteerin Viljami Kammosen aloittaminen työssään ovat olleet tämän vuoden isoja asioita, Parviainen kertoo.

Vantaan Demarit tekivät sunnuntaina myös muita valintoja. Varapuheenjohtajaksi toimikaudeksi 2022–2023 valittiin Oskari Ollikainen (Tikkurila). Hallitukseen vuosille 2022–2023 valittiin Jukka Hako (Länsi-Vantaa), Mika Oja (Rekola), Kaarlo Kähärä (Koivukylä), Kalle Eklund (Itä-Hakkila), Helvi Salminen (Martinlaakso), Mari Hynninen (Länsimäki-Rajakylä) ja Asko Hosio (Hakunila).