Vantaalaiset yrittäjät: Vantaan keskustat kehittyvät "väärään suuntaan" kun yksityisautoilua vaikeutetaan

Vantaan Yrittäjät kantavat huolta pysäköintipaikkojen määrästä. Arkisto/Armi Suojanen
Mia Lindström

Mia Lindström

Vantaan keskusta-alueet, kuten Tikkurila ja Kivistö, ovat kehittymässä väärään suuntaan, toteaa Vantaan Yrittäjät kannanotossaan.

Yrittäjien mielestä alueiden kehittäminen kaupunkimaisemmaksi ja siihen liittyvä tehokas asuinrakentaminen on oikea kehityssuunta. Samalla keskustat uhkaavat kuitenkin näivettyä, sillä uudet kaavat eivät pidä sisällään riittävästi kadunvarsipysäköintiä.

Lue myös: Parkkisakko nousi Tikkurilan keskustassa 60 eurosta 80 euroon

Jos keskusta-alueiden palvelujen pariin ei tule asiakkaita, ei alueiden elinvoimaisuus toteudu.

– Esimerkiksi jo nyt rakennettuun uuteen Tikkurilaan tai Kivistöön olisi helposti lisättävissä asioimista varten kadunvarsipysäköintiä ilman, että oleellisesti vähennetään tilaa kävelyltä tai pyöräilyltä, todetaan yrittäjien kannanotossa.

Lue myös: Läpiajoliikenne halutaan siirtää pois Tikkurilan keskustasta "kehälle" – Suunnitelmissa myös muita muutoksia liikenteeseen

Yrittäjien mukaan Vantaan keskustoissa tarvitaan sekä lyhytaikaista että pitkäaikaista pysäköintiä.

Vantaan Yrittäjät vastustaa kannanotossa myös Tikkurilan kaavarunkoon liittyviä suunnitelmia, jossa Kielotie muutettaisiin joukkoliikennekaduksi.

– Suomessa on liian paljon esimerkkejä, joissa keskustojen elinvoimaisuus on tuhottu yksityisautoilua vastustamalla. Vantaan ei pidä sortua muualla jo tehtyihin virheisiin, yrittäjät perustelevat.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut