Vantaalle takaisku: Valituspyyntö Kuohukujan ostarikaavasta myöhästyi eikä KHO käsittele sitä

Myyrmäen Kuohukujalla sijaitsevaa ostaria pidetään kulttuurihistoriallisesti arvokkaana. Rakennus on päässyt huonoon kuntoon. Arkisto/Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Korkein hallinto-oikeus (KHO) ei käsittele Vantaan kaupungin valituslupahakemusta, jota kaupunki haki Helsingin hallinto-oikeuden päätökseen Kuohukuja 1–3 asemakaavasta.

KHO ei käsittele valituslupahakemusta, koska se tuli liian myöhään. Kaupunki ilmoittaa, että myöhästyminen johtuu inhimillisestä virheestä.

Kuohukuja 1–3:ssa sijaitsee 1970-luvun alussa valmistunut ostoskeskus, jonka kiinteistön omistaja haluaa purkaa ja rakentaa sen tilalla 8-kerroksisen asuintalon ja yksikerroksisen liikesiiven.

Lue myös: Ostariharvinaisuuden purkuhanke Myyrmäessä pysähtyi ainakin toistaiseksi – hallinto-oikeus: kaava lainvastainen, Vantaa valittaa

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen toukokuussa 2020, mutta kaksi yksityishenkilöä valitti siitä hallinto-oikeuteen.

He saivatkin tukea oikeudelta, joka kumosi valtuuston kaavapäätöksen maankäyttö- ja rakennuslain vastaisena. Hallinto-oikeus totesi muun muassa, että lain mukaan rakennettuun ympäristöön liittyviä arvoja ei saa hävittää asemakaavalla ja näin tapahtuisi, jos Kuohukujan kaava toteutuisi.

Vantaa halusi kumota hallinto-oikeuden päätöksen ja saada KHO:n kannan siihen, onko rakennetun ympäristön hävittämisen kielto lähtökohtaisesti ehdoton.

– Eli meneekö rakennetun ympäristön suojelu tällaisessa tapauksessa lähtökohtaisesti muiden kaavalla tavoiteltujen arvojen edelle. Kaupungin kanta oli, että asiaan liittyy tarkoituksenmukaisuusharkintaa, toteaa lakimies Heino Pitkänen Vantaan kaupungilta.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut