Vantaalle takaisku: Valituspyyntö Kuohukujan ostarikaavasta myöhästyi eikä KHO käsittele sitä

Korkein hallinto-oikeus (KHO) ei käsittele Vantaan kaupungin valituslupahakemusta, jota kaupunki haki Helsingin hallinto-oikeuden päätökseen Kuohukuja 1–3 asemakaavasta.

KHO ei käsittele valituslupahakemusta, koska se tuli liian myöhään. Kaupunki ilmoittaa, että myöhästyminen johtuu inhimillisestä virheestä.

Kuohukuja 1–3:ssa sijaitsee 1970-luvun alussa valmistunut ostoskeskus, jonka kiinteistön omistaja haluaa purkaa ja rakentaa sen tilalla 8-kerroksisen asuintalon ja yksikerroksisen liikesiiven.

Lue myös: Ostariharvinaisuuden purkuhanke Myyrmäessä pysähtyi ainakin toistaiseksi – hallinto-oikeus: kaava lainvastainen, Vantaa valittaa

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen toukokuussa 2020, mutta kaksi yksityishenkilöä valitti siitä hallinto-oikeuteen.

He saivatkin tukea oikeudelta, joka kumosi valtuuston kaavapäätöksen maankäyttö- ja rakennuslain vastaisena. Hallinto-oikeus totesi muun muassa, että lain mukaan rakennettuun ympäristöön liittyviä arvoja ei saa hävittää asemakaavalla ja näin tapahtuisi, jos Kuohukujan kaava toteutuisi.

Vantaa halusi kumota hallinto-oikeuden päätöksen ja saada KHO:n kannan siihen, onko rakennetun ympäristön hävittämisen kielto lähtökohtaisesti ehdoton.

– Eli meneekö rakennetun ympäristön suojelu tällaisessa tapauksessa lähtökohtaisesti muiden kaavalla tavoiteltujen arvojen edelle. Kaupungin kanta oli, että asiaan liittyy tarkoituksenmukaisuusharkintaa, toteaa lakimies Heino Pitkänen Vantaan kaupungilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut