Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa Ducks haastaa pian kärkikolmikon – "Mielenkiintoinen joulukalenteri meillä"

Ducks sai viime lauantaina poikki pitkän tappioputkensa lentopallon miesten mestaruusliigassa. Joulukuun kolmessa kotipelissä riittää haastetta.

Vantaa Ducks voitti lentopalloliigassa tämän kauden neljä ensimmäistä otteluaan mutta alkoi sitten ottaa mallia toisesta vantaalaisesta miesten pääsarjajoukkueesta, salibandyliigaa pelaavasta Tikkurilan Tiikereistä.

Tiikerien tappioputki ehti kymmenen mittaiseksi mutta Ducksin ”vain” seitsemän, kun se viime lauantaina voitti Perungan Pojat kotonaan 3–2.

Täysi kolmen pisteen potti oli jo tuloillaan, kun Ducks johti erin 2–0. Mutta rovaniemeläiset nousivat rinnalle, venyttivät ratkaisun viidenteen erään ja veivät yhden pisteen mennessään pohjoiseen.

– Oli henkisesti tärkeää palata voittokantaan, vaikka oli taas livetä koko homma käsistä, sanoo päävalmentaja Juho Rajala.

– Ei tappioputki joukkueen ilmapiirissä eikä toiminnassa isommin näkynyt. Paitsi kun putken aikana oli välillä aika tiukka ottelutahti emmekä päässeet kunnolla nollaamaan tilannetta, näkyi peleissä pientä puristusta.

Ducks on nyt sarjataulukossa seitsemäntenä 15 pisteellä kerättyään kaikki pisteensä tällä hetkellä kolmella viimeisimmällä sijalla olevilta joukkueilta.

– En ole taulukkoa hirveästi tuijotellut, mutta eihän se koskaan valehtele, Rajala myöntää.

– Kuitenkin vasta kolmannes sarjasta on pelattu, ja ristiinkin tullaan varmasti vielä pelaamaan.

Rajala näkee, että kun Ducks saa hyökkäyspeliinsä riittävää laajuutta, se pystyy pelaamaan hyvää lentopalloa.

– Vastaanottopelaaminen on mennyt alkukaudesta selkeästi eteenpäin. Mutta ei pelejä voiteta pelkästään syöttöjä torjumalla.

Alek Rastamo pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Ducksin ykköshakkurina. Joukkueen viime kauden kirkkaimman tähden Joonas Jokelan saappaiden täyttäminen on sujunut 21-vuotiaalta Rastamolta suhteellisen hyvin.

– Tyytyväinen on oltava Alekin esityksiin. Mutta hänellä on vielä vaikeuksia pitää tasoa korkealla illasta toiseen ja osata nollata tilanne heikomman pelin jälkeen, päävalmentaja Rajala luonnehtii.

Rajala antaa vähintään tyydyttävän arvosanan syksystä myös yleispelaaja Kalle Kattelukselle, 23.

– Ei ole meidän porukkamme muutenkaan liialla iällä pilattu, Rajala toteaa.

– Monella on kasvun paikka vastuulliseen, joukkuetta kannattelevaan rooliin. Pidemmässä juoksussa pitäisi pystyä kilpailemaan kärkijoukkueitakin vastaan.

Tulevana sunnuntaina Ducksia isännöi turkulainen, sarjataulukossa pari pykälää alempana oleva TUTO Volley. Tärkeä peli vantaalaisille sekin. Mutta sen jälkeen joulukuussa Lumo-halliin on tulossa Ducksin vieraaksi useampi kovan luokan mittapuu.

Ennen uudenvuodenpäivään asti kestävää joulutaukoa Korsossa vierailee puolentoista viikon sisään koko liigan kärkikolmikko: keskiviikkona 8. joulukuuta Savo-Volley, lauantaina 11. joulukuuta VaLePa Sastamalasta ja siitä tasan viikon kuluttua Akaa-Volley.

– Joo, mielenkiintoinen joulukalenteri meillä, Jokela tuumii.

– Mutta hyvä, että saamme kärkiryhmät kotiin, ettei tarvitse joulun alla reissata. Niissä peleissä sitten nähdään, missä tällä hetkellä oikeasti mennään ja minkälaista potentiaalia joukkueesta löytyy.