Kestääkö pakkaspäiviä vielä pitkään? Näin vastaa meteorologi

Suomen säässä ei ole odotettavissa muutoksia lähipäivien eikä edes ensi viikon aikana. Kylmä sää jatkuu. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo, että tulevaa viikonloppua kohden sää vielä kylmenee.

– Yleisesti ottaen sää ei ole kehittymässä mihinkään suuntaan. Ensi viikkokin näyttää samantapaiselta kuin kuluva viikko. Pakkassäätä on odotettavissa silloinkin, Sinisalo toteaa.

Sen pidemmälle meteorologi ei lähde säätä ennustamaan.

Sinisalo muistuttaa, että tuuli vaikuttaa suuresti siihen, kuinka kylmälle pakkanen tuntuu. Kohtalainen ja aika puuskainen tuuli on lisännyt pakkasen purevuutta.

– Lähipäivinä pakkasta on Uudellamaalla 5–10 astetta. Päivistä keskiviikko saattaa olla kaikkein lauhin. Päivän ja yön lämpötilan ero on vain pari astetta, koska aurinko ei enää juurikaan lämmitä, Sinisalo sanoo.

Jos sää on selkeää, pakkanen kiristyy perjantaista lähtien. Koko viikonloppuna on odotettavissa reipasta pakkasta, ja sunnuntai on päivistä kylmin.

– Silloin pakkaslukema voi hyvin olla kaksinumeroinen.

Koska sää on selkeä, ei Uudellemaalle saada juurikaan lunta. Sinisalo kertoo, että perjantaista lähtien on mahdollista, että lunta vähän satelee. Lumisateen todennäköisyys ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa suuri.

Pirkanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle on odotettavissa 5–15 asteen pakkasia. Näille alueille ei ole luvassa lunta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut