Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luistelijat saavat Vantaalla lisää ulkojäitä näinä päivinä – "Luisteluintoa on ollut paljon"

Vantaalla jäädytetään tällä hetkellä kuumeisesti lisää kenttiä luistelijoille. Vantaalla on jo avoinna neljä tekojääkenttää, jotka sijaitsevat Hiekkaharjussa, Korsossa, Kartanonkoskella ja Martinlaaksossa.

Vantaan kaupungin liikuntapäällikkö Jari Lärka kertoo, että vesiletkut valuttavat vettä parhaillaan tekojääkenttien vieressä oleville kenttäalueille. Jäädytys käynnissä myös Tikkurilan urheilupuiston ja Hakunilan urheilupuistojen kentillä. Sääolosuhteet ovat Lärkan mukaan erittäin suosiolliset kenttien jäädyttämiseen.

– Pakkasta on nyt riittävästi ja lunta vähän. Näinä päivinä saadaan myös luonnonjääkenttiä avattua yleisölle. Luisteluintoa on ollut paljon, joten hyvä kun saadaan lisää tilaa luistelijoille, hän kertoo.

Lärka sanoo, ettei muista milloin luonnonjäitä olisi Vantaalla saatu avattua ennen joulukuun puoliväliä.

– Henkilökuntaamme on tällä hetkellä paljon kiinni hiihtolatujen lumetustöissä. Kun latuja saadaan kuntoon, jäädytetään myös muita kenttiä, kuten koulujen kenttiä, ympäri kaupunkia, Lärka kertoo.

Hakunilaan on suunnitteilla Vantaan viides tekojääkenttä. Lärkan mukaan kenttä on suunniteltu avattavan ensi talvena. Täysimittainen kaukalo rakennetaan kahden vuoden päästä.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tällä aikataululla saadaan Hakunilaan Vantaan suurin tekojää, hän sanoo.