Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Helsinki-Vantaalla tiukennettiin terveystoimia uuden omikronmuunnoksen takia – riskimaissa oleskelleet ohjataan pakolliseen koronatestiin

Vantaan kaupunki on tehostanut lentokentän terveysturvallisuustoimia, joilla pyritään hillitsemään uuden omikronvirusmuunnoksen leviämistä Suomeen.

Henkilöt, jotka ovat oleskelleet maissa, joissa omikronmuunnos on levinnyt, ohjataan pakolliseen terveystarkastukseen Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) määräyksen mukaisesti. Avin määräys on voimassa 27. marraskuuta ja 31. joulukuuta välisen ajan.

– Lentokentän testauksesta vastaavat Vantaan kaupunki ja Huslab ottivat pikaisesti käyttöön avin määräämät tehostetut terveysturvallisuustoimet, kertoo Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kaupungin tiedotteessa.

Uuden virusmuunnoksen leviämistä ehkäistään samoilla keinoilla kuin aiemmin: vältä lähikontakteja, käytä maskia, huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja ota sinulle suositeltu koronarokotesarja. Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa uuden variantin leviämistä.

Toistaiseksi uusi omikronmuunnos on levinnyt varsinkin eteläisessä Afrikassa. Siksi eteläisen Afrikan maista tulleet määrätään heti maahan saapumisen jälkeen koronvirustestiin.

Riskialueilta saapuvia suositellaan välttämään sosiaalisia kontakteja neljäntoista vuorokauden ajan ja hakeutumaan toiseen testiin paikallisten terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Terveystarkastukseen määrätään kaikki matkustajat, jotka ovat ennen Suomeen saapumistaan neljäntoista vuorokauden sisällä oleskelleet Etelä-Afrikassa, Namibiassa, Botswanassa, Zimbabwessa, Lesothossa, Eswatinissa (Swazimaa), Mosambikissa ja Malawissa.

Maaluettelo perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) saatuihin tietoihin siitä, missä uutta virusmuunnosta on toistaiseksi levinnyt.