Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginjohtaja Viljanen vetoaa vakavasti vantaalaisiin rokottamattomiin koronatilanteen pahentuessa: "Rokotus on paras tapa suojautua virukselta ja sen muunnoksilta"

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen pyytää kaikkia 12 vuotta täyttäneitä vantaalaisia hakeutumaan viipymättä koronarokotukseen, jos rokotesuoja on puutteellinen.

– Rokotusaikoja on hyvin saatavilla, Viljanen painotti mediainfossa keskiviikkona.

Vantaalla rokotusaste on yhä selvästi matalampi kuin muualla pääkaupunkiseudulla ja maassa keskimäärin. Suomessa 81,8 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut kaksi koronarokotetta, kun Vantaalla vastaava luku on 77,3 prosenttia.

Samaan aikaan koronatilanne on viime viikkoina pahentunut Vantaalla ja muualla etenkin rokottamattomien takia.

Myös uusi omikronmuunnos uhkaa levitä maahan. Suomessa tutkitaan parhaillaan kolmea omikronepäilyä, ja tulokset varmistuvat lähipäivinä.

Aiemmin maanantaina THL ilmoitti tutkivansa kahta omikronmuunnokseksi epäiltyä tapausta. Toinen tutkituista näytteistä osoittautui koronan deltamuunnokseksi, ja toinen näyte tutkitaan vielä uudestaan alhaisen virusmäärän takia.

Omikronmuunnoksen aiheuttaman taudin vaikeusaste on vielä epäselvä. Sen tarttuvuus on ilmeisesti suurempi kuin deltamuunnoksen.

– Rokotus on paras tapa suojautua virukselta ja sen muunnoksilta – myös omikronmuunnokselta, Viljanen korosti.

Seitsemän viime vuorokauden aikana Vantaalla on kirjattu keskimäärin 82 uutta koronatartuntaa päivässä. Nyt tartunnan on saanut pandemia-aikana yhteensä 17 545 vantaalaista.

Vantaan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 444, kun marraskuun puolivälissä se oli 346. Luku kuvaa tapausten määrää 14 vuorokauden ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.

Kasvanut tartuntamäärä on ruuhkauttanut pahoin tartunnanjäljitystä ja lisännyt potilasmääriä infektiovastaanotoilla.