Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Vantaalainen päiväkoti kehotti hoitamaan lapset kotona – "Ei voi tulla pysyväksi tavaksi"

Yle uutisoi Vantaalla pahentuneesta henkilöstöpulasta päiväkodeissa. Sen vuoksi vanhempia on pyydetty osassa päiväkodeista hakemaan lapset kotiin jo aikaisin iltapäivällä. Yksi päiväkoti jopa kehotti hoitamaan lapset kotona.

– Tämä kehotus on tosi poikkeuksellista, eikä se voi missään tapauksessa tulla pysyväksi toimintatavaksi, kommentoi Ylelle Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Mikko Mäkelä.

Mäkelän mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstöpula on kärjistynyt viime viikkoina. Se on näkynyt myös muutamien yksittäisten ryhmien äkillisinä sulkemisina.

Lisäksi Vantaalla on tänä syksynä mietitty kahden päiväkodin sulkemista kokonaan muutamaksi päiväksi. Mäkelä kertoo Ylelle, että tämä saatiin estettyä alueen sisäisillä järjestelyillä.

Mäkelän mukaan poikkeuksellisen suureen vajeeseen päiväkotien henkilöstössä ovat syinä erityisesti koronaviruksen ja syksyn influenssakauden aiheuttamat työntekijöiden tavallista runsaammat poissaolot. Sijaisiakaan ei ole saatu palkattua riittävästi.

– Mitään yksinkertaista patenttiratkaisua tähän ei löydy. Kovasti me yritämme tehostaa sijaisten saamista Seuren sijaisvälityksen kautta, mutta kyllä se alan yleinen henkilöstöpula on se kaikista suurin ongelma, sanoo Mäkelä Ylelle.