Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa sai puoli miljoonaa euroa, kun se valittiin Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi – miten palkintorahat aiotaan käyttää?

Vantaa valittiin hiljattain ensimmäisenä suomalaiskaupunkina Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi. Vantaa päihitti Norjan Trondheimin ja 12 muuta kaupunkia 50 000–249 000 asukkaan kisakategoriassa.

Euroopan Innovaationeuvosto antoi 500 000 euron tunnustuksen Vantaalle iCapital Awards -kisan palkintojuhlassa Belgian Brysselissä.

Miten kaupunki aikoo käyttää palkintorahat?

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo tekevänsä asiasta esityksen.

– Ensimmäinen ajatukseni on, että rahat käytettäisiin sosiaalisten innovaatioiden kehittämiseen ja Vantaalla järjestettäisiin innovaatiokisa ja kansainvälinen innovaatioseminaari. Summasta voisi antaa myös pienen siivun Tempo-orkestereille, Viljanen sanoo.

Palkintorahat kilahtavat kaupungin tilille alkukeväästä 2022.

Lue lisää: Vantaa valittiin Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi – "Kaupungistamme löytyy rohkeutta kokeilla ja kehittää", iloitsee kaupunginjohtaja Viljanen

Voittoperustelujen mukaan Vantaa on kasvanut Suomen neljänneksi suurimmaksi kaupungiksi nopeasti, 50 vuodessa. Kaupunkiin on kehittynyt myös Suomen toiseksi suurin yritysalue Aviapolis. Vantaalla on lisäksi kunnianhimoinen ilmastotavoite olla hiilineutraali 2030.

Myös ihmisläheiset sosiaaliset innovaatiot saivat tunnustusta. Näitä ovat muun muassa Vantaan oma ruoka-apuverkosto Yhteinen pöytä, hyvinvointieroja vähentävä myönteisen erityiskohtelun ohjelma ja Tempo-orkesterit, joissa monentaustaiset alakouluikäiset voivat oppia maksutta orkesterisoittimien soittoa.