Helsingin seudun liikenne HSL aikoo yhdistää kaksi Itä-Vantaan pikkubussilinjaa ja muuttaa uuden linjan kulkemaan Tikkurilasta Hiekkaharjun Tarhurinpuiston asuinalueen läpi Asolaan.

Lakkautettavat linjat ovat 618 ja 625, joka jää uuden linjan numeroksi. Uuden linjan on tarkoitus aloittaa ensi elokuussa.

HSL:n linjastosuunnittelija Miska Peura sanoo, että Tarhurintien varrelta on tullut vuosien varrella pyyntöjä bussista, jolla pääsi Hiekkaharjun asemalle tai Koivukylään kauppaan ja terveysasemalle. Hiekkaharjun asemalle on matkaa vain noin kilometrin verran, mutta se voi olla esimerkiksi vanhemmille ihmisille liian pitkä matka kävellä.

Kävelymatkat myös lähimmille muiden bussilinjojen pysäkeille ovat pitkiä.

Aiemmin pyyntöä ei ole voitu toteuttaa lähinnä siksi, että iso bussi ei mahdu kulkemaan Hiekkaharjun aseman länsipuolella omakotitaloalueen kapealla kadulla. Lisäksi Kyläkaivontien ja Metsätähdentien jyrkkä mutka on vaikea isolle bussille, mutta pieni bussi kulkee siitä sujuvasti.

Pikkubussit vapautuvat, kun kaksi linjaa yhdistetään. Linjalla 618 on ollut vähän käyttäjiä ja sille on linjavaihtoehtoja.

Peura tietää, että joku jää varmasti kaipaamaan lakkautettuja linjoja, mutta taloudellisen tilanteen vuoksi HSL:llä ei ole mahdollisuuksia säilyttää niitä ja perustaa lisäksi uutta. HSL:n talous kärsii koronan aiheuttamasta matkustajamäärän ja siten lipputulojen merkittävästä vähentymisestä.

Linjan 618 lakkautus tarkoittaa, että lähibussipalvelu Husin laboratoriosta Jokiniemestä Tikkurilan Unikkotielle loppuu. Lisäksi linjan 625 reitin muuttuessa Simonkylä ja Leinelä jäävät ilman lähibussiliikennettä.

Lue myös: Palvelevat bussit eivät ole vain mummoja varten – lähibusseista tuli suosittuja

Uuden 625 linjan lähtöpaikka Tikkurilassa on bussiterminaali, josta se kulkee Kielotietä pitkin Hiekkaharjuntielle ja edelleen Kyläkaivontielle, Metsätähdentielle ja Tarhurintielle. Tarhurintie kulkee Tarhurinpuiston läpi, josta bussi jatkaa Talvikkitielle ja edelleen Koivukylään. Bussi koukkaa Koivukylän terveysasemalle ja kauppojen vierelle ennen kuin se palaa Asolanväylälle ja siitä Rekolanmäkeen Mikaelintien päätepysäkille.

Uuden linjan pikkubussit liikennöivät arkisin noin kello 6–18. Ruuhka-aikoina vuoroväli on 30 minuuttia ja keskellä päivää bussi kulkee kerran tunnissa.

Uudesta linjasta 625 voi kertoa mielipiteensä 12. joulukuuta saakka HSL:n verkkosivulla (www.hsl.fi/lisu2022).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut