Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selvitys: Suomalaisyritykset ovat nyt ennennäkemättömän vastuullisia – Nämä syyt selittävät muutoksen

Suomalaisten yritysten vastuullisuustyössä on tapahtunut ennennäkemättömän suuria muutoksia viimeisen kahden vuoden aikana, FIBSin Yritysvastuu 2021 -tutkimus kertoo.

Yritysten vastuullisuustoiminta on nyt kautta linjan entistä strategisempaa, tavoitteellisempaa ja organisoidumpaa, yritysvastuuverkosto FIBS tiedottaa.

Tutkimuksen mukaan yrityksistä 93 prosentilla on kestävän kehityksen tavoitteita strategiassaan. Tämä tulos on kahdeksan prosenttiyksikköä paremmalla tasolla nyt kuin vuonna 2019.

Vastuullisuutta käsitellään säännöllisesti jo lähes joka toisen yrityksen hallituksessa ja johtoryhmässä, ja molemmissa on entistä enemmän vastuullisuuskysymykset hallitsevia jäseniä.

Lisäksi FIBS tiedottaa, että yritysten sisäiset vastuullisuuden ohjaus- ja työryhmät ovat yleistyneet räjähdysmäisesti, niitä on jo kolmella neljästä yrityksistä, toissa vuonna vain noin joka toisessa.

– Vaikka paljon on maailmassa tapahtunut viimeisen kahden vuoden aikana koronapandemiasta ilmastokriisin syvenemiseen, muutoksen laajuus on silti häkellyttävä edelliseen vuonna 2019 tehtyyn tutkimukseemme verrattuna, FIBSin johtaja Helena Kekki sanoo.

Kestävien tuotteiden ja palveluiden kysyntä maailmalla kasvaa rajusti.

Helena Kekki

– Näyttää siltä, että alamme nyt olla lähempänä tilannetta, joka on yritysvastuutyön perimmäinen tavoite. Vastuullisuus on yrityksissä kaiken päätöksenteon ytimessä, ja sen hyödyt alkavat näkyä myös tuloksessa, Kekki arvioi FIBSin tiedotteessa.

Helena Kekin mukaan yritykset ansaitsevat tunnustuksen panostuksistaan muun muassa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, mutta peräänkuuluttaa yritysten johdolta jatkossa kunnianhimoisempia liiketoimintatavoitteita.

– Kestävien tuotteiden ja palveluiden kysyntä maailmalla kasvaa rajusti, Kekki huomauttaa FIBSin tiedotteessa.

– Yritysten johdon tulisikin asettaa nykyistä kunnianhimoisempia liiketoimintatavoitteita ja pohtia, miten voisi kehittää tuottavia ratkaisuja aikamme suurimpiin kestävyyshaasteisiin.

Yritysvastuu 2021 -tutkimukseen osallistui 179 toimitusjohtajaa ja yritysvastuusta vastaavaa johtajaa ja päällikköä Suomen tuhannesta suurimmasta yrityksestä sekä merkittävimmistä osuuskunnista ja muista toimijoista.

FIBS on Pohjoismaiden suurin yritysvastuuverkosto, johtava kestävän liiketoiminnan vauhdittaja ja asiantuntijuuden kehittäjä.

FIBSillä on jo lähes 400 jäsentä, joiden joukossa muun muassa Suomen kymmenen suurinta yritystä ja valtaosa sadasta suurimmasta yrityksestä.

FIBSin jäseneksi voivat liittyä kaikki yritykset ja organisaatiot, jotka pyrkivät edistämään vastuullista liiketoimintaa.