Myyrmäen Noli Studios on monelle myös tilapäinen koti – paikallinen ravintolayrittäjä tuli hotelliin kodin remontin tieltä

Majoitus: Hotellin alku on ollut menestys.

Hotellia voi käyttää välillä kotinakin. Niin tekevät ne asiakkaat, jotka ovat majoittuneet pitkäaikaisesti Myyrmäen Raappavuorentielle lokakuun alussa avattuun Noli Studios -hotelliin.

Yksi asukkaista on ravintolayrittäjä Tomi Puikkonen, jonka omakotitaloa remontoidaan parhaillaan Martinlaaksossa. Hän on asunut hotellin suurimmassa huoneistossa eli 38 neliön studiossa jo useita viikkoja ja hotelliasuminen jatkuu arviolta tammikuun loppuun.

Puikkonen on oikein tyytyväinen hotellin.

– Tämä on supermahtava paikka, mutta kyllä kaipaisin jo kotiin.

Victoria Tuuloskorpi puolestaan on asunut noin kuukauden Myyrmäessä huvikseen, vaikka hänellä on pysyvä koti Hakaniemessä. Hänen studiossaan on 19 neliötä.

On ollut jopa ennakoitua enemmän lyhytaikaista majoitusta.

Maajohtaja Niklas Sontag

Sosiaalisen median ja markkinoinnin parissa työskentelevä Tuuloskorpi käyttää paljon hotellin yhteisiä coworking-tiloja ja keittiötä.

– Ja saunaa. Rakastaa saunomista.

Lue myös: Dixin omistaja haluaa rakentaa hotellin Myyrmäkeen

Kaikkien asukkaiden yhteisiin tiloihin kuuluvat lisäksi kuntosali sekä peli- ja elokuvahuoneet.

– Myyrmäessä on yli tuhat neliötä yhteiskäyttötiloja, kertoo Noli Studiosin vantaalainen maajohtaja Niklas Sontag.

Yhtiö korostaa hotelleissaan yhteisöllisyyttä, jolla halutaan auttaa varsinkin pitkään majoittuvia tutustumaan toisiin asiakkaisiin.

– Se tekee tästä ainutlaatuisen hotellin, Sontag kehaisee.

Mutta omassa rauhassaankin saa olla. Myyrmäen jokaisessa 322 studiossa on arkeen tarvittavia välineitä, kuten pesukone ja kokkaaminenkin sujuu minikeittiössä. Studion voi varata täysin tai osittain kalustettuna, jolloin tilapäiskotiin mahtuu myös omia huonekaluja.

Lyhytaikaisen majoittumisen hinnat vaihtelevat studiosta riippuen 75–130 euroon. Hotellissa ei ole aamiaistarjoilua eikä varsinaista vastaanottoa, mutta henkilökuntaa on arkisin paikalla iltamyöhään ja viikonloppuisin päivällä.

Myyrmäen hotellin alku on ollut lupaava ja myös kahdella Helsingissä 2019 avatulla Noli Studios -hotellilla on Sontagin mukaan kysyntää.

– Meillä on mennyt kaupallisesti tosi hyvin pandemiasta huolimatta. Käyttöaste on kasvanut koko ajan.

Myyrmäessä, kauempana Helsingin keskustasta, majoitutaan yleensä pidempiä aikoja, muun muassa työkomennusten ajaksi, mutta Vantaa on myös yllättänyt.

– Siellä on ollut jopa ennakoitua enemmän lyhytaikaista majoitusta. Se johtuu Myyrmäen urheilupuistosta, jossa pidetään erilaisia tapahtumia, Sontag kertoo.

Lue myös: Norjalaisen hotellimogulin jättihanke Helsinki-Vantaalla alkaa – "Suomen suurin hotelli"

Vantaalaisen hotellin johtaja kiersi vetämässä vessoja autiossa hotellissa ja kohtasi yllätyksen – yli 500 päivää suljettuna olleen rakennuksen avaaminen oli valtava urakka

Toimittaja testaa

Mutta missä ovat telkkari ja aamiainen?

Nukuin yön Myyrmäen hotellissa. Kiva, pieni "yksiö" on hyvin varusteltu, raikkaasti sisustettu ja sänky sekä tyynytkin oikein hyviä. Studioksi kutsutussa huoneessa on runsaasti säilytystilaa vaatteille, jos vaikka viipyisi pidempään, ja niin moni tekeekin.

Illan tullen etsin telkkaria, mutta sitä ei huoneessa ole. Noli Studiosin asiakkaista suurin osa käyttää omia laitteita, joten tv:t on katsottu huoneissa turhiksi. Ja aina voi mennä katsomaan ohjelmia yhteisiin tiloihin.

Tällaiselle "vanhan liiton" hotellivieraalle myös aamiaisen puuttuminen kaihertaa. Jos viettäisin hotellissa pidemmän ajan, hankkisin omat aamiaistarpeet, mutta yhden yö jälkeen kaipaan maukasta, jonkun muun tekemää aamiaista. Sitä pitää pimeässä aamussa lähteä etsimään Myyrmäen ydinkeskustasta, mutta eihän siellä vielä aamutuimaan ole mikään auki. Se on tavallista monessa paikassa, koska suomalaiset syövät aamiaisen kotonaan.

Onneksi ole nukkunut hyvin eikä Raappavuorentien liikenne ole häirinnyt untani yllättävän hiljaisessa huoneessa. Siksi olen hyvällä tuulella, joten aamiaispaikan puutekaan ei harmita niin paljon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut