Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leffaan pyrkivä, onko koronapassi kunnossa? Finnkino laajentaa koronapassikäytäntöään

Finnkino ottaa käyttöön koronapassin pääkaupunkiseudun teattereissa huomisesta alkaen. Syynä ovat yleisötilaisuuksien rajoitukset, jotka tiukkenevat lauantaista lähtien. Rajoituksia ei tarvitse noudattaa, jos tilaisuuteen tulijoilta vaaditaan koronapassia.

– Rajoitusten kohdistuessa elokuvateattereihin, koronapassin käyttöönotto mahdollistaa sen, että voimme pitää elokuvateatterimme avoinna, kertoo tiedotteessa Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila.

Koronapassi tarkastetaan teatterin sisäänkäynnillä kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä Helsingin, Espoon ja Vantaan Finnkinon elokuvateattereissa. Alle 16-vuotiailta koronapassia ei vaadita.

Elokuviin tulijoita ohjeistetaan varautumaan siihen, että pystyy tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytensä. Alle 18-vuotiaat voivat tehdä sen esimerkiksi Kela-korttilla.

Koronapassi on jo aiemmin otettu käyttöön Finnkinon teattereissa Lahdessa, Porissa, Oulussa ja Turussa. Myös Tampereella koronapassia on jo vaadittu anniskelunäytöksissä kello 17 jälkeen.