Kino Myyri saa jatkoaikaa – elokuvateatterin toiminta jatkuu ensi kevääseen

Kulttuuri: Elokuvateatterin toiminta jatkuu ensi kevääseen pop up -elokuvateatterin muodossa.

Kino Myyrin toiminta elokuvateatterina jatkuu vantaalaisten iloksi ainakin hetken aikaa.

Vantaan Kulttuuripalvelut on sopinut, että Pop Up Kino Helsinki pyörittää tiloissa pop up -elokuvateatteritoimintaa ensi huhtikuuhun saakka.

Elokuvia nähdään jo ensi viikon perjantaina 17. joulukuuta. Avajaisviikonloppuna ohjelmistossa on muun muassa rikosdraama House of Gucci sekä luontoelokuva Tunturin tarina.

Tämän jälkeen elokuvia on tarkoitus esittää Myyrmäessä säännöllisesti, lähes joka viikko, kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan.

Pop Up Kino Helsinki on Vantaalla tuttu toimija. Yrityksen luotsaamana vantaalaiset ovat voineet nauttia tuoreista elokuvista muun muassa Rekolan Kinossa ja Korson monitoimikeskus Lumossa. Myös yhteisölliset elokuvatapahtumat, kuten ulkoilmanäytökset ja drive in -leffanäytökset ovat piristäneet kaupungin kulttuurielämää tänä vuonna.

– Kino Myyrin pyörittäminen on täydellinen projekti. Korttelikinojen elvyttäminen on meille suorastaan elämää suurempi asia, Pop Up Kino Helsingin tuottaja Janne Hulkkonen sanoo tiedotteessa.

Leffateatterin toiminta ehti jo toviksi loppua, sillä Kino Myyrin pitkäaikainen yrittäjä Peter Puisto lopetti yrityksensä toiminnan viime vuoden lopussa koronarajoitusten suitsiessa toimintaa kovalla kädellä. Vaikka kokoontumisrajoituksia myöhemmin höllennettiin, eivät katsojat palanneet leffanäytöksiin entiseen tapaan.

Yritys ehti toimia Myyrmäki-talossa peräti 27 vuoden ajan.

Toiminnan lopettamisen jälkeen kaupunki kilpailutti tilan vuokrauksen, mutta tilanne jäi koronatilanteen vuoksi auki.

Nyt Vantaan kaupunki on suunnitellut Myyrmäen nuorisotilojen siirtämistä Kino Myyrin paikalle.

Muutos on herättänyt osassa paikallisia voimakastakin vastustusta, sillä elokuvateatterin toimintaa on pidetty tärkeänä.

Alueella on kuitenkin menossa elokuvateatteria laajemmat haasteet, joista Vantaan Sanomat uutisoi marraskuussa.

Kun Isomyyri ja myöhemmin Myyrinpuhos puretaan, jäävät lukuisat kulttuuritoimijat, yhdistykset ja muut toimijat ilman tiloja. Korvaavia tiloja yritetään nyt etsiä sieltä täältä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut