Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan kesäterassia ei kilpailuteta sittenkään ensi vuonna "Helsingin mallin" mukaan – harkinnassa jättiterassi myös Myyrmäkeen

Tikkurilan keskustaan viime kesäksi levittäytynyt ravintola-alue, Tikkurilan Patio, aiotaan toteuttaa myös ensi vuonna. Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin sanoo, että kilpailutus tapahtumajärjestäjän valitsemiseksi on tarkoitus toteuttaa alkuvuoden aikana.

– Kilpailutus oli tarkoitus järjestää vielä tämän vuoden puolella, mutta sitä ei yksinkertaisesti ole ehditty toteuttaa. Hyviä aikomuksia on ollut, mutta henkilöresurssit ovat niin vähäiset, että kilpailutus siirtyy alkuvuoteen, Westlin selvittää.

Jättiterassi Tikkurilan keskustaan järjestettiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa ja varsin pikaisella aikataululla. Kaupunki ei kilpailuttanut jättiterassia pyörittävää toimijaa, josta kaupungille satoi palautetta. Westlin sanoo, että kilpailutukselle ei olisi ollut riittävästi aikaa.

Kesällä Tikkurilan Patioksi nimetyn terassialueen jo toimiessa kaupunki lupaili, että vuoden 2022 jättiterassi toteutetaan Helsingin mallin mukaisesti. Tämä tarkoittaisi, että Vantaa järjestäisi suurterassille avoimen haun ja valitsisi hakijoiden joukosta tietyn määrän ravintoloitsijoita. Helsinki on toiminut tällä tavoin Kasarmitorin ja Senaatintorin suurterassien kohdalla.

Lue lisää: Vantaan Yrittäjät penää tasapuolisuutta Tikkurilan terassihankkeeseen – "Potku nivusiin paikallisille ravintolayrittäjille"

Westlinin mukaan alkuvuonna järjestettävällä kilpailutuksella aiotaan kuitenkin valita vain yksi operaattori, joka vastaa koko pation toiminnasta ja ravintolayritysten valinnasta.

– Kaupungin pitäisi palkata yksi henkilö hoitamaan asiaa, jos valitsisimme itse kaikki ravintoloitsijatkin. Koska kaupungilla on pienet voimavarat, niin sanottu avaimet käteen -periaate on meidän kannalta paras, hän kertoo.

Näillä näkymin kilpailutuksessa etsitään operaattoria toteuttamaan suurterassi Tikkurilan lisäksi Länsi-Vantaalle, jossa terassi on suunniteltu toteutettavan Paalutorille.

Lue lisää: Vapaapäivän viettäjät Tikkurilan uudesta suurterassista: "Kuin etelässä, kuin festareilla"

Tänä kesänä jättiterassi pystytettiin kaupungintalon kupeeseen, puretun virastotalon paikalle Kielotie 13:sta. Alueelle on kuitenkin suunniteltu rakennuksia, joten jo ensi kesäksi jättiterassille tulee etsiä uusi paikka.

– Olemme miettineet useita eri paikkoja. Kriteerinä on sijainti Tikkurilan ydinkeskustassa ja lähellä juna-asemaa, hän kertoo.

Mahdollisina paikkoina on Westlinin mukaan pohdittu Asematietä, kaupunginmuseon piha-aluetta, Jokiniemen radan itäpuolella sijaitsevaa aluetta ja Peltolan toria.

Kaupunki hankki jättiterassille viime kesänä kukkalaatikot, joiden hinta herätti paljon keskustelua. Kukkalaatikot kerättiin tällä viikolla varastoon, mutta osa kukkalaatikoista nähdään kuitenkin jo ensi viikolla Tikkuraitilla, jonne tulee kaupungin ideoima joulukatu.

Lue lisää: Vantaan kaupunki maksaa Tikkurilan jättiterassille 65 000 euron kukkalaatikot – kokonaiskustannukset kaupungille yli 110 000 euroa