Näin koronatilanne näkyy Peijaksen päivystyksessä – ylilääkärin mukaan ylimääräisiä resursseja ei ole

Koronapotilaiden määrän kasvu ei ole näkynyt isoina muutoksina toiminnassa Peijaksen sairaalan päivystyksessä, kertoo vs. ylilääkäri Mikko Holmberg sähköpostitse.

Hän toteaa päivystyksen hoitoaikojen venymisen aiheutuvan osastopaikkojen puutteesta. Syy tähän johtuu henkilökunnan työvoimapulasta.

Koska osastopaikkoja ei ole tarpeeksi, voi jatkohoitopaikkaa voi joutua odottamaan päivystyksessä pitkäänkin. Se näkyy myös päivystyksen kokonaishoitoaikojen venymisenä.

Länsiväylä kertoi Espoon Jorvin sairaalan vaikeasta tilanteesta viime viikolla. Muutama potilas oli joutunut odottamaan päivystyksessä useita kymmeniä tunteja.

Lue myös: Hus alkaa kysyä koronarokotuksesta kaikilta hoitoon tulevilta – "Osastoepidemiat aiheuttavat paljon ylimääräistä työtä"

Peijaksen päivystyksen hoitohenkilökunnan riittävyys on toistaiseksi hyvä, toteaa Holmberg. Ylimääräisiä henkilöstöresursseja ei kuitenkaan ole. Joulun ajan näkymiä hän kuvaa vakaaksi.

– Toimimme lähtökohtaisesti normaalien periaatteiden mukaan pyhien aikaan. Koronatilanteen muutoksia on kuitenkin vaikea ennustaa, kirjoittaa Holmberg sähköpostissa.

Lue myös: Jorvin päiväosasto suljetaan koronapotilaiden lisääntyneen määrän vuoksi – "Emme ole saaneet rekrytoitua riittävästi sijaisia"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut