Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapassin käyttöä laajennettiin Vantaallakin – näissä paikoissa passille on nyt tarvetta

Koronapassia kysytään Vantaalla aiempaa laajemmin, sillä myös Vantaan kaupunki otti lauantaista alkaen uusia rajoituksia käyttöön.

Rajoitukset ovat Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä voimassa vuoden loppuun saakka.

Lue myös: Tiedätkö, kuinka kauan koronapassisi on voimassa? Uusi ehdotus on tuomassa voimassaoloaikaan selvän rajauksen

Jatkossa sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Vaihtoehtona tälle rajoitukselle on koronapassin käyttö yleisötilaisuudessa, Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Koronapassia kysytään esimerkiksi sisäliikuntatiloissa, kaupungin museoissa, kulttuuritaloissa järjestetyissä yleisötilaisuuksissa, liikuntakursseilla ja aikuisten ohjatussa harrastustoiminnassa.

Tilojen käyttö kaikesta huolimatta järjestettävä niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä.

Järjestelyt voidaan toteuttaa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka tai -tilajärjestelyin tai muulla toiminnan erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Vantaalla näin toimitaan muun muassa kirjastoissa, nuorisotiloissa, asukastiloissa ja Vantaa-infoissa, joissa ei tarvita koronapassia.

Uimahalleissa otetaan koronapassi käyttöön myöhemmin.

Lue myös: Koronapassin saa myös Vantaan terveysasemilta

Lasten ja nuorten harrastuksissa ja esimerkiksi Aikuisopiston toiminnassa toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Oikaisu: Jutussa luki alunperin virheellisesti, että koronapassia olisi tarvittu muun muassa kirjastoissa ja nuorisotiloissa. Tieto korjattu juttuun oikeasti 7.12. klo 13:57.