Joulun ajan tapahtumiin uusia rajoituksia – koronapassi käytössä yhteislaulutilaisuuksissa, mutta ei joulukirkossa

Monissa Vantaan seurakuntien tilaisuuksissa kysytään jatkossa koronapassia. Jos seurakunnan tapahtumassa ei kysytä koronapassia, voi tilaisuuteen ottaa vain 20 henkilöä.

Vantaalla esimerkiksi Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin vaaditaan pääsääntöisesti koronapassia. Sama koskee kirkoissa pidettäviä konsertteja. Seurakuntien verkkosivuilta voi tarkistaa mikä käytäntö kussakin konsertissa on.

Vaikka koronapassia ovella kysytäänkin, on kirkoissa ja muissa tilaisuuksissa käytössä silti myös vahva maskisuositus.

Hengellisiin tilaisuuksiin, kuten häihin, hautajaisiin tai joulukirkkoihin voidaan ottaa enintään yksi kolmasosa maksimihenkilömäärästä. Näin ollen esimerkiksi Pyhän Laurin kirkkoon voi tulla yhteensä 170 henkilöä samaan aikaan, kertoo Vantaan seurakunnat tiedotteessaan. Tällöin tilaisuuksissa ei vaadita koronapassia.

Syynä muutoksiin ovat Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin uudet rajoitukset joulun ajan tapahtumiin. Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut