Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää uusi äitiyspakkaus – tuotteiden määrän tilalle luvataan laatua

Kansaneläkelaitos eli Kela julkisti jo nyt vuoden 2022 äitiyspakkauksen, jonka sisältö on aiempaan verrattuna suppeampi.

Ensi vuoden pakkauksessa on seitsemän tuotetta vähemmän kuin tämän vuoden, Kela tiedottaa.

Tuotteiden laatua on korostettu hinnan sijaan, Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen kertoo.

– Puuvillasta valmistetuista tuotteista suurin osa on luomupuuvillaa. Muutamassa tuotteessa on käytetty osittain kierrätysmateriaalia, Johanna Aholainen kertoo Kelan tiedotteessa.

Monikäyttöisyys on keskiössä tuotevalikoimassa tälläkin kertaa, Kela tiedottaa.

Kaikissa pakkauksen housuissa on pitkät käännettävät resorit lahkeessa, jotta housujen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä.

Korona-aika nosti syntyvyyden poikkeukselliseen kasvuun.

Johanna Aholainen

Kela järjesti haalarin ja makuupussin kuosista äänestyksen. Vuoden 2022 pakkaukseen valikoitui tummansininen Muumi-kuosi 59 prosentin äänienemmistöllä.

Peitteeksi muuntuvan makuupussin 56 prosentin äänisaaliilla valikoitunut voittajakuosi Norppa on minimalistinen mustavalkoinen, Kela tiedottaa.

Yhteensä ääniä annettiin yli 8 000.

Lisäksi Kela tiedottaa, että äitiyspakkauksen suosituimpiin tuotteisiin kuuluu monikäyttöinen vauvan ulkohaalari, jonka voi muuttaa makuupussiksi vastasyntyneille.

Vuodevaatelaatikon ilmeen on suunnitellut Aya Iwaya. Ilmeen nimi on Perhe.

Vuodelaatikon kuvituksessa seikkailevat sulassa sovussa karhu, hevonen, joutsen ja riekko sekä muita kotimaisia eläimiä perheineen.

Vuodevaatelaatikko on suunniteltu toimimaan myös vauvan ensisänkynä, pakkaus sisältää laatikoon sopivan patjan.

– Pakkauksen perustehtävä on kansanterveydellinen, Aholainen painottaa Kelan tiedotteessa.

Kela sisällytti vuoden 2022 äitiyspakkaukseen Ilo Pisaroi! -ensikirjan, joka sisältää lastenrunoja ja vauvan hierontaohjeet vanhemmille suomen ja ruotsin kielellä.

Tavallisesti edellisen vuoden pakkaukset on jaettu vasta keväällä loppuun, mutta vuonna 2022 pakkaus vaihtuu jo alkuvuodesta, Kela tiedottaa.

Uudessa äitiyspakkauksessa on 43 erilaista tuotetta.

– Suomessa korona-aika nosti syntyvyyden poikkeukselliseen kasvuun, vaikka muissa Pohjoismaissa kävi toisin, Aholainen kertoo Kelan tiedotteessa.

– Pakkaus on erittäin suosittu, sillä sen valitsee rahallisen avustuksen sijaan edelleen noin kaksi kolmasosaa perheistä.