Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kauppakeskuksen laajennus toisi lisää palveluja Kivistöön – suunnitelmissa Tokmanni, K-supermarket, uusi hotelli...

Kivistön keskustan kaupalliset palvelut täydentyvät tulevaisuudessa entisestään, mikäli päättäjät hyväksyvät Kivistön palvelukeskuksen toisen vaiheen suunnitelmat ja myöntävät suunnitteluvarauksen SSA Rakennus Oy:lle.

Lue myös: Vihdoin Kivistössä tapahtuu: Palvelukeskuksen rakentaminen alkoi – viereen tulossa myös bussiterminaali

Colosseum-kortteliin on suunnitteilla uusi 11-kerroksinen asuinkerrostalo. Talon kolmeen alimpaan kerrokseen tulisi liike- ja toimitilaa.

SSA Rakennus Oy on solminut aiesopimukset jo noin 60 prosentista kauppakeskuksen liiketiloista. Kesko toisi uusiin liiketiloihin K-Supermarketin ja Intersportin. Lisäksi Tokmanni avaa oman myymälänsä.

Kolmanteen kerrokseen on yrityksen suunnitelmien mukaan tarkoitus keskittää liikuntapalveluja tuottavia toimijoita.

Lue myös: Kivistön rakenteilla oleviin kulttuuritiloihin luodaan jo sielua ja sisältöä – asukkailta halutaan ideoita ja ehdotuksia

Rakennuksen muihin kerroksiin on luvassa asumista laajalla skaalalla. Ikäihmisille on tulossa tehostettua palveluasumista ja vapaarahoitteista, senioreille kohdennettua vuokra-asumista. Vapaarahoitteisten omistusasuntojen lisäksi kerrostaloon on suunnitteilla huoneistohotelli. On mahdollista, että taloon tulee myös asumisoikeusasuntoja.

Kaikki pysäköinti keskitetään pysäköintitaloon sekä maan alla olevaan kellarikerrokseen.

Kivistön palvelukeskuksen ensimmäinen osa on parhaillaan rakenteilla. Lehto Group Oyj:n toteuttamassa kauppakeskuksessa uudet liikkeensä avaavat muun muassa Lidl ja S-Market. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, avataan kauppakeskuksen ensimmäinen osa asiakkaille ensi vuoden loppupuolella.

Myös Lehto Group Oy on kiinnostunut toteuttamaan Kivistön palvelukeskuksen toisen osan, mutta sillä ei ole vielä tiedossa ankkurivuokralaisia tilaan eikä suunnitelmaa kaupallisesta konseptista.

Rakenteilla olevan ensimmäisen osan kolmanteen kerrokseen aukeaa keväällä 2023 Vantaan kaupunkikulttuurikeskus kirjastoineen, nuorisotiloineen ja erilaisina asukastiloineen. Kaupunki tuo keskukseen myös terveysaseman.

Kaupunkitilalautakunta käsittelee Colosseum-korttelin täydentävää suunnitteluvarausta kokouksessaan keskiviikkona.