Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalainen kaupunginvaltuutettu osallistui koronapositiivisena toritapahtumaan – "Iltapäivällä hälytti koronavilkku"

Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen Patrik Karlsson (r.) oli tekemässä aluevaaleihin liittyvää vaalityötä Tikkurilan joulumarkkinoilla lauantaina 4. joulukuuta, kun puhelimeen asennettu koronavilkku alkoi iltapäivän alussa hälyttää.

– Varasin heti testiajan, jonka sain saman päivän iltaan. Yöllä tuli viesti, joka kertoi tuloksen olevan positiivinen.

Karlsson ehti olla tapahtumassa aamusta alkaen.

– Kello 13:n paikkeilla lähdin kotiin.

Hän kertoo käyttäneensä myös maskia.

– Mutta välillä oli pieni valokuvaushetki, jonka aikana riisuin maskin pois.

Karlssonin mukaan hänellä oli tapahtumaa edeltäen lievää nuhaa.

– Muita oireita ei ollut. Tietysti vähän mietin osallistumista, mutta minun vastuullani olivat vaaliteltta ja muut varusteet, joten katsoin parhaaksi kuitenkin lähteä.

Hän myöntää, että jälkikäteen mietittynä olisi ilman muuta ollut paras pysytellä kotona.

– Mutta kun minulla on vähän joka talvi tätä nuhaongelmaa ja kun muuten olin ihan pirteä ja hyväkuntoinen, se vaikutti ajatuksiini, toteaa Karlsson, joka työskentelee apulaisrehtorina ja luokanopettajana ruotsinkielisessä Västersundomin koulussa Hakunilan Länsisalmessa.

Karlsson sanoo laittaneensa testituloksen saatuaan illan ja yön aikana viestejä ihmisille ja tahoille, joiden läheisyydessä muisti kymmenen viime päivän aikana olleensa.

Torstaina hän laittoi tiedon tilanteestaan myös Facebook-sivulleen, kun sai tietää, että tartunnanjäljityksessä voi mennä useita päiviä.