Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Maksaako Vantaa korvauksia koronapassittomille kausikorttilaisille, jotka eivät pääse kuntosalille? – Kaupungin linjaus on yksiselitteinen, sanoo liikuntapomo

Kuusitoista vuotta täyttäneet eivät nyt lähtökohtaisesti pääse Vantaan kaupungin hallinnoimille kuntosaleille ilman koronapassia. Vantaa noudattaa tässä Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä, joka on voimassa 31. joulukuuta asti.

Vantaan Sanomien lukija kertoo tiedustelleensa kaupungilta, "miten nyt yllättäen vähäisen riskin kohteeseen otettu koronapassipakko kompensoidaan" passittomille kuntosalin kausikortin omistajille.

– Vastaus oli tyly: ei korvata, ei kompensoida, lukija äimistelee.

Hänen mukaansa kyseessä on yksipuolinen sopimusmuutos, josta ei ole informoitu kuntoilijoita etukäteen. Hän moittii liikuntatoimen toimintaa korvausasiassa ala-arvoiseksi.

Lue lisää: Vantaan uimahalleihin vaaditaan nyt koronapassi yli 16-vuotiailta – passia täytyy vilauttaa myös kaupungin kuntosaleilla

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti toteaa, että oli hyvin arvattavissa, että osa kuntoilijoista valittaa kaupungille koronapassivaatimuksen takia.

Kallislahden mukaan kaupungin linjaus korvauksien suhteen on yksiselitteinen.

– Koronapassiton saa hyvitystä vain, jos koronapassin saamisen esteenä on lääketieteellinen syy. Tässä (lukijan) tapauksessa passittomuuden syynä on kuntosalin käyttäjän oma valinta: hän ei ole halunnut ottaa koronarokotteita. Siksi korvauksia ei anneta, Kallislahti selvittää.

Lääketieteellisestä syystä kausi- ja sarjakorteille voi hakea käyttöajan pidennystä vapaamuotoisella hakemuksella kaupungin kirjaamon kautta.