Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maksaako Vantaa korvauksia koronapassittomille kausikorttilaisille, jotka eivät pääse kuntosalille? – Kaupungin linjaus on yksiselitteinen, sanoo liikuntapomo

Kuusitoista vuotta täyttäneet eivät nyt lähtökohtaisesti pääse Vantaan kaupungin hallinnoimille kuntosaleille ilman koronapassia. Vantaa noudattaa tässä Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä, joka on voimassa 31. joulukuuta asti.

Vantaan Sanomien lukija kertoo tiedustelleensa kaupungilta, "miten nyt yllättäen vähäisen riskin kohteeseen otettu koronapassipakko kompensoidaan" passittomille kuntosalin kausikortin omistajille.

– Vastaus oli tyly: ei korvata, ei kompensoida, lukija äimistelee.

Hänen mukaansa kyseessä on yksipuolinen sopimusmuutos, josta ei ole informoitu kuntoilijoita etukäteen. Hän moittii liikuntatoimen toimintaa korvausasiassa ala-arvoiseksi.

Lue lisää: Vantaan uimahalleihin vaaditaan nyt koronapassi yli 16-vuotiailta – passia täytyy vilauttaa myös kaupungin kuntosaleilla

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti toteaa, että oli hyvin arvattavissa, että osa kuntoilijoista valittaa kaupungille koronapassivaatimuksen takia.

Kallislahden mukaan kaupungin linjaus korvauksien suhteen on yksiselitteinen.

– Koronapassiton saa hyvitystä vain, jos koronapassin saamisen esteenä on lääketieteellinen syy. Tässä (lukijan) tapauksessa passittomuuden syynä on kuntosalin käyttäjän oma valinta: hän ei ole halunnut ottaa koronarokotteita. Siksi korvauksia ei anneta, Kallislahti selvittää.

Lääketieteellisestä syystä kausi- ja sarjakorteille voi hakea käyttöajan pidennystä vapaamuotoisella hakemuksella kaupungin kirjaamon kautta.