Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Valmista piti olla jo marraskuun lopussa, mutta Kulomäentien yli kulkevan Urpiaisentien sillan remontti on vieläkin kesken. Nyt autoilijoilta kesästä asti piinannut korjausurakka on kuitenkin saamassa päätöksensä.

– Urakoitsija on tänään (tiistaina) poistamassa liikennevaloja niin, että huomisen keskiviikon aikana pitäisi ajoradalla päästä kulkemaan kaksi autoa samaan aikaan. Ja molemmat jalkakäytävät olisivat myös käytössä, selvittää Vantaan kaupungin rakennuttajavalvoja Tero Haapaharju.

Ensi viikolla työmaalla tehdään vielä viimeistelytöitä.

Lue myös: Vantaalla on meneillään ja alkamassa monta siltaurakkaa: Korsossa korjataan kaksi isoa siltaa, puistosiltoja uusitaan Rekolassa, Martinlaaksossa ja Viertolassa

Haapaharjun mukaan suurin syy korjaustöiden jatkumiseen joulukuulle on urakkaan kuuluvan holvirakenteen kunto.

– Holvirakenne ei ole varsinaista siltarakennetta, vaan se liittyy sillan lähellä olevaan korkeaan tukimuuriin. Rakenne on tukimuurin tukirakenne.

Remontissa holvin kansi kaivettiin esiin ja sen kunto osoittautui arvioitua huonommaksi.

– Suunnitelmat oli päivitettävä ja holvin korjaaminen laajeni. Työ tehtiin aivan sillan eteläpään vieressä ja oli luonnollisesti järkevää korjata se samalla, Haapaharju toteaa.