Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valmetin toimistotalo saattaa viedä tontin, joka on yksi Tikkurilan hyvinvointikeskuksen paikkavaihtoehdoista

Sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle teknologiaa, automaatioita ja palveluita toimittava Valmet hakee Vantaan kaupungilta suunnitteluvarausta toimistotalolle Jokiniemeen. Uutta toimistotaloa tarvitaan, koska yhtiö haluaa siirtää toimintonsa Järvenpäästä ja osittain Vantaan Hakkilasta Tikkurilan keskustan tuntumaan.

Suunnitteluvaraus on Valmetin varmistus sille, että se saa tontin hyvältä paikalta, vaikka sen aiesopimus yksityisen tontinomistajan kanssa ei johtaisikaan varsinaiseen sopimukseen toisaalla Tikkurilassa.

Lue myös: Valmet suunnittelee toimistotaloa Tikkurilaan – Uuteen taloon yli 700 työntekijää

Varaus, mikäli kaupunkitilalautakunta ja kaupunginhallitus sen hyväksyvät, sijaitsee Villa Grönbergin vieressä ja sen pohjoispuolella Jokiniemenkadun varrella. Paikka on yksi niistä, johon Vantaa on kaavaillut Tikkurilan hyvinvointikeskusta. Alue on nyt pysäköintialuetta.

Jos asiat ratkeavat kesäkuun loppuun mennessä niin, että Valmet ja Vantaa päätyvät tonttikauppoihin, hyvinvointikeskukselle on etsittävä toinen paikka. Vantaan kiinteistöjohtaja Antti Kari sanoo, että sellainen löytyy. Kaupunki omistaa maata radanvarressa Tikkurilan lukiolle saakka.

Valmetilla voi parhaimmillaan olla Vantaalla töissä runsaat 2 000 henkeä.