Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulukuosiin pikavauhdilla puettu Tikkuraitti saa kaupunkilaisilta hehkutusta: "Joulukatu on erittäin kaunis!"

Kokeilu: Tikkuraitti puettiin joulukuosiin pikavauhdilla.

Vantaan oma joulukatu saa ylistystä kaupunkilaisilta. Ensimmäistä kertaa Vantaalla toteutettu joulukatu avattiin perjantaina Tikkuraitille. Vantaan Sanomat kävi maanantaina joulukadulla jututtamassa ihmisiä.

– Joulukatu on erittäin kaunis! iloitsee Kaija Kähkönen, 91.

Hiekkaharjussa asuva Kähkönen on elämänsä aikana matkustellut paljon ja nähnyt joulukatuja useissa eri maissa. Hän on iloinen, kun nyt omasta kaupungista löytyy joulukatu.

Tikkurilalainen Kristina Kraappa piipahti ihastelemassa joulupukinkonttia 10 kuukauden ikäisen tyttärentyttären Leoanan kanssa. Kraappa on asunut Tikkurilassa 40 vuoden ajan.

– Joulukatu on aivan ihana! Valot tekevät ihan toisenlaisen ilmeen kadulle. On todella kiva, että kuusiasetelmiin on nähty vaivaa ja niiden juuriin on tehty valkoinen vuoraus, Kraappa kertoo.

Mun mielestä joulukatu on tosi hieno!

Enni, 4

Joulukadun koristelu oli Kraapalle maanantaiaamuna positiivinen yllätys. Hän ei vielä ollut kuullut uudesta joulukadusta.

Erityisen mukavana Kraappa kokee joulukadun näin korona-aikana, kun siellä voi ulkona vierailla turvallisesti.

– Jo kaksi lastenkonserttia olemme jättäneet väliin, kun on niin paljon tauteja liikkeellä, Kraappa sanoo.

Enni Haiko, 4, oli lähtenyt heti viikon aluksi ihastelemaan joulukatua yhdessä pikkuveljen Joelin,1, ja äidin Milja Haikon kanssa.

– Varta vasten joulukatua ja joulupukin konttia tulimme katsomaan, Milja Haiko kertoo.

Joulupukin paja on rakennettu raitin Talvikkitien päätyyn merikonttiin, joka toimii myös jouluisena näyteikkunana. Pajan vieressä on postilaatikko, johon voi laittaa kirjeet joulupukille.

Haikon perhe asuu Tikkurilassa, joten oman kaupungin joulukadulle oli kävelymatka.

– Mun mielestä joulukatu on tosi hieno! Enni hihkaisee.

Joel katselee Tikkuraitin uusia valoja lastenvaunuista. Enni kertoo jo kirjoittaneensa joulupukille.

– Aika paljon kirjoitin, hän sanoo.

Jouluna perheen on tarkoitus nähdä myös isovanhempia. Koronatilanne tuo harmittavaa jännitystä aattoillan suunnitteluun.

– Jos lapset saavat jonkun taudin ennen joulua, Milja Haiko pohtii.

Tikkurilalaiselle Seppo Aholle joulukatu oli yllätys.

– Keli on tänään aika harmaa ja sateinen. Luulen, että joulukatu ei nyt oikein pääse oikeuksiinsa. Valot eivät näy tällä hetkellä kunnolla, Aho sanoo.

Aho myös pohtii, että muutama jouluinen glögiä ja joulutorttuja myyvä koju toisi mukavasti tunnelmaa.

Vantaan kaupungin mukaan Vantaan Torikauppiasyhdistys ja vierailevat kauppiaat tuovat raitille vaihtuvia kojuja. Maanantaina kojuja ei kuitenkaan näkynyt.

Hiekkaharjussa asuvat S eija Tossavainen ja Antti Päivinen piipahtavat Tikkuraitilla kauppareissulla. Pariskunta sanoo joulukadun tuovan piristystä. He arvelevat, että valoja voisi olla hieman enemmän ja myös kojuja.

Pariskunta kertoo lastenlasten ilon olevan paras joulutunnelman tuoja.

Joulukatukoordinaattori Jane Manninen on tyytyväinen lopputulokseen, joka saatiin aikaiseksi pikaisella aikataululla. Manninen kertoo idean joulukadun lopullisesta ja koronaturvallisesta toteutuksesta tulleen vasta pari viikkoa sitten. Pystytystyöt tehtiin kahdessa päivässä.

Mannisen mukaan Tikkuraitti valikoitui joulukadun paikaksi, sillä raitin varrella on monipuolisesti palveluita, kahviloita ja ravintoloita.

– Joulukatu on tarkoitus järjestää myös tulevina vuosina. Tämä ensimmäinen kerta on pilotti, jonka pohjalta kaupunki kehittänee ja ideoi tulevien vuosien joulukatuja ja -tapahtumia, Manninen kertoo.