Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Keimolaan suunnitellaan pysäköintitaloa, jonka muodot mukailevat moottorirataa – autojen lisäksi paikkoja myös hyönteisille

Keimolaan aiotaan rakentaa pysäköintitalo, jonka suunnittelussa on käytetty inspiraationa moottoriradan muotoja. Entisen Keimolan moottoriradan maisemiin rakennettavan Lincolninaukion pysäköintitalon rakennustöiden on tarkoitus alkaa maalis-huhtikuussa.

Rakennukseen on suunniteltu 266 autopaikkaa. Keski-Suomen Betonirakenne Oy rakentaa pysäköintitalon SATO Oy:lle ja Avain Asunnoille.

Lincolninaukion pysäköintitalon nimi viittaa Vantaan Keimolan moottoriradan perustajaan Curt Lincolniin.

– Rakennusta kiertää kilparatamainen punainen kivetys, jota reunustavat punainen pergola ja pilaritervalepät. Ratateema näkyy myös rakennuksen katolla, jossa sijaitsee 60 autopaikkaa. Siellä on maalauksia ja pergoloita, joiden mutkat ja kaaret viittaavat kilparataan. Pergoloihin ripustetaan hyönteishotelleja, ja katolle tulee maksaruohoa, kertoo tiedotteessa arkkitehti Jukka Lahtinen Arkkitehtitoimisto HML Oy:stä.

Rakennuksen piha-alueelle on tarkoitus tehdä oleskelualue, jossa on penkkejä.