Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaismies elätti itsensä kasvattamalla kannabista omakotitalossaan vuosien ajan – Myi yli 300 000 euron edestä

Länsi-Uudenmaan poliisi on selvittänyt vuosina 2015−2020 Espoossa tapahtunutta ammattimaista kannabiksen kasvattamista. Rikoksesta epäillyn vuonna 1985 syntyneen espoolaismiehen arvioidaan saaneen huumausaineen myynnissä yli 300 000 euroa, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Mies oli kasvattanut kannabista omakotitalossaan, josta hän oli saanut huumausaineena käytettyä marihuanaa yhteensä 35–70 kiloa. Poliisi on esitutkinnassaan tullut siihen päätelmään, että espoolainen oli vuosien ajan rahoittanut täysin elämäänsä huumausaineiden myynnillä.

Tiedotteen mukaan mies oli esitutkinnan aikana pääpiirteittäin myöntänyt toimineensa rikosepäilyn mukaisesti. Hän kuoli esitutkinnan aikana.

Poliisi on takavarikoinut suuren osan omaisuudesta, joka on hankittu huumausaineen myynnillä. Käteisen rahan lisäksi on takavarikoitu muun muassa suuri määrä viihde-elektroniikkaa, vene ja henkilöauto.

– Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee muita henkilöitä muun muassa osallisuudesta törkeään huumausainerikokseen tai törkeän huumausainerikoksen edistämisestä. Kahden henkilön osalta rikosepäily on lähetetty syyteharkintaan, kertoo tutkinnanjohtajana jutussa toimiva rikoskomisario Lauri Hakkala.

Rikoskomisario ei kerro, keitä nämä kaksi henkilöä ovat. Hakkalan mukaan he eivät ole suoraan osallistuneet kannabiksen kasvattamiseen.

– He ovat edesauttaneet kasvattamista. Osa kaikesta takavarikoidusta omaisuudesta on otettu heiltä, Hakkala jatkaa.

Hän haluaa herättää ihmisiä ajattelemaan, mitä seuraa siitä, jos antaa lapsensa tai puolisonsa kasvattaa esimerkiksi kannabista yhteisessä kodissa. Tällaisessa tilanteessa voi joutua ankarankin rikosepäilyn kohteeksi.