Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Missä koronapassin voi tulostaa Vantaalla? – Toimi näin, jos haluat paperisen koronapassin tai haluat sen postitettuna kotiin

Vinkki: Kätevintä on tulostaa koronapassi itse tai tulostaa passi vaikka kirjastossa.

Koronapassia kysytään Vantaalla monessa paikassa, kuten ravintoloissa ja kirkkokonserteissa.

Kätevimmin koronapassin saa käyttöönsä lataamalla sen Omakannasta pdf-tiedostona omaan puhelimeen. Pdf-tiedoston voi myös tulostaa paperille.

Jos omaa tulostinta ei ole, voi koronapassin tulostaa vaikkapa Vantaan kirjastoissa tai asukastiloissa Koivukylässä, Tikkurilassa ja Myyringissä.

Mukaan tarvitaan vahvaan tunnistautumiseen vaadittavat tunnukset, kuten verkkopankkitunnukset. Kirjastossa tulostuspalvelun käyttö vaatii myös sähköpostiosoitteen.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että henkilökunta auttaa tarvittaessa.

Vantaan kaupunki tiedottaa, että koronapassin voi henkilökunnan avustuksella tulostaa Dixin Vantaa-infossa. Vantaa-infon palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti heille, jotka eivät voi tulostaa koronapassia itse tai avustettuna. Vantaa-infossa koronapassin voi saada esimerkiksi lapselle, jolla ei ole mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksia käytössään.

Mukaan täytyy muistaa ottaa Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

Koronapassin saa tarvittaessa tulostettuna myös terveydenhuollosta. Alkuun pääsee, kun lähettää sähköpostilla yhteystiedot ja soittopyynnön osoitteeseen koronarokotus@vantaa.fi. Terveydenhuollon tulostama koronapassi toimitetaan asiakkaalle ensisijaisesti postitse.

Koronapassin voi myös noutaa erikseen sovittuna ajankohtana omalta terveysasemalta tai koronarokotuspisteeltä. Asia etenee, kun jättää omalle terveysasemalle puhelimitse takaisinsoittopyynnön tai vaihtoehtoisesti yhteydenottopyynnön Maisan kautta.

Vantaan kaupunki muistuttaa, että todistusta tarvitsevan henkilön, kuten lapsen, tulee aina olla mukana, kun koronatodistusta tulostetaan.

Lisätietoja koronapassista saa myös soittamalla Vantaan kaupungin koronaneuvontaan numeroon 09 8395 0070. Palvelu tarjoaa yleisneuvontaa arkisin klo 8–15.30.