Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vanhemmat yritetään valjastaa luotsaamaan Nikinmäen nuorisotilaa – Miksei kaupunki lunasta lupauksiaan ja pyöritä nuorisotilaa itse?

Miksi kaupunki ei ole lupauksistaan huolimatta ohjannut varoja Nikinmäen nuorisotilan pyörittämiselle, kysyvät kirjoittajat.

Vantaan kaupungin asukaslehdessä kerrottiin, kuinka nuorisotilojen merkitys nuorten kohtaamispaikkoina korostuu korona-aikanakin. Nuorisotilat ovat turvallisia vapaa-ajanviettopaikkoja ja tukipisteitä nuorille, joilla monesti ei ole muuta paikkaa oleskella kuin kaupat, kadut ja puistot.

Nuorten hyvinvointi on heikentynyt koronakriisin aikana, ja nuorisotilalla tapahtuva kohtaava ja ryhmäyttävä työ ennaltaehkäisee nuorten pahoinvointia.

Korson alueen kouluverkon uudistamisen yhteydessä vuonna 2018 Nikinmäen kouluun jo vuosia aiemmin luvattu laajennus jätettiin toteuttamatta ja päätettiin, että Nikinmäen koulutilojen yhteyteen rakennetaan nuorisotila. Tila on koronan aikana valmistunut, mutta sitä ei ole saatu otettua käyttöön.

Nyt nuorisotilassa on suunniteltu toiminnan käynnistämistä alueen vapaaehtoisten vanhempien toimin, sillä kaupunki ei ole budjetoinnut tarvittavia varoja ja henkilökuntaa Nikinmäen nuorisotilan pyörittämiseen.

Koulutetut nuoriso-ohjaajat ovat kuitenkin ensiarvoisen tärkeitä toiminnan jatkuvuudelle, laadulle ja pysyviä luottohenkilöitä nuorille. Pelkästään Nikinmäessä asuu noin 600 10–17 vuotiasta nuorta – viidennes Korson suuralueen nuorista. Kun mukaan lasketaan Jokivarsi ja Metsola, on alueella 1400 nuorta eli 43 prosenttia Korson suuralueen nuorista.

Koska Vantaan kaupunki tulee lunastamaan nikinmäkeläisille ja sen lähiympäristön nuorille antamansa lupauksen kauan kaivatusta nuorisotilasta pätevien nuoriso-ohjaajien vetämänä?

Jokivarren koulun vanhempainyhdistys ry