Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin yhteensä 100 000 euroa käytettiin Hakunilassa ja Martinlaaksossa: roskiksia, kirsikkapuita, joogaa, frisbeegolfrata...

Martinlaakson ja Hakunilan asukkaat saivat syksyllä 2020 päättää, miten heidän kotikaupunginosaansa kehitetään. Kehittämiseen varattiin kummallekin alueelle 50 000 euroa kaupungin rahaa.

Asukkaiden valitsemia toimenpiteitä on toteutettu koko kuluvan vuoden ajan.

Martinlaaksoon on tuotu viljelylaatikoita, istutettu kukkia ja kirsikkapuita, asennettu piknikryhmä ja järjestetty puistojoogaa.

Viimeisimpänä on asennettu vaarallisen jätteen astia Martinlaakson sosiaali- ja terveysaseman kupeeseen sekä roska-astioita Martinlaaksoon Kukinpolulle, Laajaniityntielle ja Jokiuomanpuistoon.

Hakunilassa on asennettu uudet valot Nissbackanpuiston leikkipaikalle ja uusittu Hakunilan urheilupuiston lenkkipolun opasteita. Osa opasteista on vielä asentamatta, ja ne asennetaan vuoden 2022 aikana.

Tämän jälkeen osallistuva budjetointi -hankkeen toimenpiteistä on vielä jäljellä osa Martinlaakson asemanseudun siivouksesta ja Hakunilan urheilupuiston läheisyyteen rakennettavan frisbeegolfradan viimeistely.

Hakunilan uuden frisbeegolfradan kaikki 18 koria on asennettu ja rataa voi jo halutessaan käyttää. Heittopaikat ovat vielä rakentamatta, ne tehdään valmiiksi kevään 2022 aikana.

Osallistuva budjetointi toteutetaan niin, että asukkaat pääsevät ensin ideoimaan ja ehdottamaan kehittämiskohteita. Sen jälkeen ideat käydään lävitse ja niistä työstetään äänestykseen eteneviä ehdotuksia.

Nettiäänestyksessä kaikki 12 vuotta täyttäneet kaupunginosan asukkaat pääsevät vaikuttamaan siihen, miten 50 000 euron potti jaetaan.

Lue myös: Yhteensä 150 000 euron potille on päätetty käyttökohteet Havukoskella, Länsimäessä ja Mikkolassa – ajoesteitä, kukkaniittyjä, pelitapahtuma, roskiksia, frisbeegolfkoreja...