Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tempauksessa lahjoitetaan ruokakasseja vähävaraisille lapsiperheille Vantaalla – "Perheet ovat olleet todella onnellisia"

Joulukeräys: Loppuvuoden aikana kertyneet ruokalahjoitukset jaetaan 5. tammikuuta.

Lapsiperheiden köyhyys on yhä vakavampi ongelma Vantaalla ja muualla maassa koronakriisin vuoksi. Vähävaraisia perheitä pyritäänkin auttamaan monenlaisten joulukeräyksien avulla.

Yksi hyväntekeväisyystempauksista on Auta Ruokalistalla -keräys. Tempauksen toteuttavat tänä vuonna ensi kertaa K-Supermarketit yhdessä Mannerheimin lastensuojeluliiton MLL:n kanssa.

Vantaalla asiakkaat voivat osallistua keräykseen 7.–31. joulukuuta lahjoittamalla hyvin säilyviä elintarvikkeita seitsemässä ketjun kaupassa.

Vantaalla annettiin tiistaina vähävaraisille lapsiperheille ensimmäisen parin viikon lahjoitukset.

– Arviolta reilut 200 ruokakassia jaetaan Vantaalla tänään, kertoi MLL:n suunnittelija Reetta Kyyrö.

– Tosi hyvää tavaraa on tullut. Paljon on makeisia, hyvää teetä ja kahvia, hilloja, muroja, myslejä, pastaa ja pastakastikkeita, Kyyrö kuvaili.

Jokainen kassi menee todella tarpeeseen.

Lahjoitukset jaetaan lapsiperheille Vantaalla Koivukylän avoimessa kohtaamispaikassa, Hakunilan yhteisötalossa ja Vaskikellon avoimessa päiväkodissa Myyrmäessä.

Loppuvuoden aikana kertyvät ruokalahjoitukset annetaan avuntarvitsijoille 5. tammikuuta.

– Toiveena on, että saisimme silloin jaettavaksi enemmän ihan perusruokatarvikkeita, Kyyrö sanoi.

– Jokainen kassi menee todella tarpeeseen. Perheet ovat olleet todella onnellisia saadessaan laadukkaita ruokia, Kyyrö painotti.

Vähävaraisia lapsiperheitä voi auttaa ruokalahjoituksin yli 120 K-Supermarketissa, joista 45 sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

– Hyvä ruoka on keskeinen osa joulua, joten halusimme osallistua vaikeassa tilanteessa olevien lapsiperheiden auttamiseen erityisesti nyt, kun avun tarve on entisestään kasvanut, sanoi K-Supermarketin ketjujohtaja Anne Hujala tiedotteessa.

Kauppaketju tekee myös erillisen 100 000 euron lahjoituksen MLL:n kautta. Summa jaetaan ruokalahjakortteina 2000:lle apua tarvitsevalle perheelle.