Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan Vihreiden uusi puheenjohtaja on tikkurilalainen arkkitehti Minna Kuusela – "On paljon hyviä juttuja, joilla voimme tehdä maailmaa ja Vantaata paremmaksi"

Vantaan Vihreiden puheenjohtajaksi on valittu tikkurilalainen arkkitehti ja tutkimuspäällikkö Minna Kuusela. Puheenjohtajuuskausi on kaksivuotinen. Aiempi puheenjohtaja Hanna Valtanen jättää tehtävänsä tammikuun alussa 2022.

Puheenjohtajalle riittää hommaa. Vihreiden viime kevään kuntavaalitulos ei ollut toivottu, ja tammikuussa käydään aluevaalit. Kuuselan kaudella käydään myös eduskuntavaalit.

– Meidän tulee miettiä, miten saamme viestimme tavoitteistamme ja saavutuksistamme paremmin perille. Tuntuu, että tänä päivänä parhaiten menevät lävitse negatiiviset viestit, Kuusela pohtii.

Hän toivoo, että Vantaalla käytäisiin enemmän keskustelua avoimuudesta, yhdenvertaisuudesta, ympäristönsuojelusta, kestävästä taloudesta ja ongelmien ennaltaehkäisystä.

– On paljon hyviä juttuja, joilla voimme tehdä maailmaa ja Vantaata paremmaksi.

Aluevaalit työllistävät puolueen aktiiveja jo nyt.

– Meillä on suuri haaste saada ihmiset ymmärtämään aluevaalien tärkeys ja äänestämään. Tuo haaste koskee kaikkia puolueita.

Työtä riittää myös eduskuntavaalien ehdokashaussa, joka Kuuselan mukaan alkaa

ensi syksynä.

– Vantaan Vihreissä toimii hyvin erilaisia ihmisiä. Toivomme, että se näkyisi myös ehdokaslistallamme.

Kuusela pohtii syitä valinnalleen.

– Olen ollut 12 vuotta aktiivisesti mukana vihreiden työssä. Oletan ihmisten pitävän minua yhteistyökykyisenä ja tietävän, että tykkään tehdä asioita yhdessä muiden kanssa. Minulla on myös pitkä esimieskokemus.

Hän korostaa olevansa tiimipelaaja.

– Minusta tuntuu hyvin vieraalta ajatus, että meillä olisi puheenjohtaja, valtuustoryhmän puheenjohtaja tai muu henkilö, joka tekisi yksin päätöksiä. Koen, että puheenjohtajana olen luotsaamassa laivaa ja vähän tuuppimassa.

Pitkään vihreissä toiminut vantaalainen kaupunginvaltuutettu Vaula Norrena kehuu Kuuselaa hauskaksi ja ahkeraksi ihmiseksi.

– Minna on loistava tuomaan erilaisia ihmisiä yhteen ja tarvittaessa sovittelemaan. Hän on myös kekseliäs järjestämään monenlaista markkinatoimintaa, Vantaan Vihreiden hallituksessakin vaikuttava Norrena toteaa.

Vantaan neljänneksi suurinta puoluetta jatkossa johtava Kuusela valitsee nopeasti esimerkkejä Vantaan vahvuuksista.

– Vantaalla on tosi hyvää se, että meillä on metsää ja lähiluontoa. Jokaisella vantaalaisella on suhteellisen lyhyt matka luontoon. Vantaalla on tehty onnistunutta kaupunkisuunnittelua. Toki tunnistan ne vaarat, jotka kasvavassa kaupungissa piilee. Yksi uhista on se, että lähiluontopaikat harvenevat.

Myös kipukohtia löytyy, Kuusela myöntää.

– Meidän tulisi edelleen lisätä avoimuutta päätöksenteon prosesseissa. Sosterin puolella on ollut isoja ongelmia muun muassa lastensuojelussa. Jatkossa monilla toimijoilla riittää paljon työtä siinä, että hyvinvointialueet saadaan toimimaan ja että ne toimivat mutkatta yhteen kaupunkien kanssa.

Yksi kaikista tärkeimmistä tehtävistä Vantaalla on Kuuselan mukaan segregaation torjunta.

– Ratkaisuun tarvitaan niin myönteisen erityiskohtelun ohjelmaa kuin isoja rakenteellisia ratkaisuja.

Kuusela suhtautuu kuntapolitiikkaan intohimolla. Sen lisäksi häntä kiinnostavat vanhat talot ja museokortti on ahkerassa käytössä.

– Oman kodin korjaamisesta kiinnostuminen on vähän pakollistakin, koska asumme vanhassa rintamamiestalossa.