Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Osalle Vantaan kaupungin omistamille osakeasunnoille tulossa entistä suurempi vuokrankorotus

Vantaan kaupunki perii 103 osakehuoneistonsa vuokraa ensi syksystä alkaen eri perustein kuin aiemmin. Se tarkoittaa asukkaille aiempaa suurempaa vuokrankorotusta.

Vuokrien määrittelyperusteiden muuttaminen on mahdollista, koska kyseiset asunnot ovat vapautuneet niin sanotuista ARA-rajoituksista.

Kaupunki on aiemmin nostanut vuokria elinkustannusindeksiin perustuen. Nyt kaupungilla on mahdollisuus tehdä vuokriin tasokorotus, joka määritellään muun muassa Vantaan yleiseen vuokratasoon vertaamalla ja kyseisten asuntojen kunnon perusteella.

Huoneistokohtainen vuokrannousu on ensi vuonna keskimäärin 68 euroa kuukaudessa, kun vastaava korotus tasokorotuksen jälkeen on noin 165 euroa kuukaudessa.

Vuokrien tasokorotuksella kaupunki haluaa kasvattaa tulojaan ja myös kyseisten huoneistojen tuottoarvoa, sillä se suunnittelee asuntojen myyntiä.

Vantaa omistaa yhteensä 423 osakehuoneistoa eri puolilla kaupunkia. Huoneistot ovat kaupungin työntekijöiden palvelussuhdeasuntoina, sosiaalitoimen asukkaiden käytössä ja suurin osa tavallisessa asumiskäytössä.

Päätöksen vuokraperusteiden muutoksesta teki kaupunkitilalautakunta.