Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viktor Klimenko lauloi, kun jouluruoat sujahtivat jonottajien kasseihin Korsossa – lahjoitusruokaa haettiin kauempaakin

Kun työttömille ja vähävaraisille tarkoitettu ruoanjako ja joulujuhla alkoi Korsossa iltapäivällä, jotkut olivat seisoneet jonossa jo hyvissä ajoin. Tapahtumaa organisoivan Joosua Mission Timo Valtonen kuulutti kuitenkin, että ennen loppuu jono kuin ruoka.

– Ja jos se loppuu, sitä haetaan lisää.

Viime vuonnakin ruokaa oli jäänyt yli.

Kaikki ruoka leikkeleistä joululaatikoihin ja kukkakaaliwingseistä punajuurigratiinilaatikoihin oli saatu lahjoituksena kaupoilta jo 28. kerran järjestettävään juhlaan.

Jaon alkaessa sää oli aurinkoinen ja pakkastakin piisasi. Koronan takia tapahtuma järjestettiin jo toista kertaa ulkona, Lumon edustalla.

– Viime vuonna satoi, se oli pahempaa kuin kylmä, sanoo vapaaehtoinen jakaja, joka kertoo vain etunimensä Pirjo.

Mi Nguyen on vapaaehtoisena ensimmäistä kertaa ja kuuli, että ensimmäiset olivat tulleet jonottamaan jo kello 11, kun jako alkoi kello 14.

Heti juhlan alkajaisiksi ääneen pääsi myös Viktor Klimenko, jonka vanhempi polvi muistaa muun muassa kasakkalauluista. Nyt hän lauloi vuodenajan mukaan joululauluja.

Simonsillasta tullut eläkeläinen "Roope" halusi nimenomaan kuulla Klimenkon laulua. Ruokakassiin hän tarvitsee täytettä, koska eläke on niin pieni.

Tikkurilasta saapunut nainen kertoo, että kuolemantapaus lähipiirissä ja siihen liittyvät kulut suistivat hänen taloutensa ahdinkoon. Hän ei halua kertoa nimeään, mutta harmittelee, että missään ei puhuta siitä, miten suuria menoja kuoleminen aiheuttaa.

– Mutta olen tyytyväinen, että saan ruokaa ja voin sillä säästää rahaa.

Jouluruokaa on tullut hakemaan myös järvenpääläinen, kuuden lapsen isä Aleksei. Hän on yrittäjä, mutta koronapandemia on vienyt tuloja niin, että ruoka-apu on tarpeen. Hän käy Korsossa myös helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa.

Ilolasta tullut eläkeläisrouva on iloinen jouluruoasta ja haluaa välittää kiitokset järjestäjille ja lahjoittajille. Hänen sydämelliseen kiitokseensa yhtyvät varmasti kaikki juhlaan saapuneet. Ruoanjako jatkuu vielä kello 18:aan saakka.

Lue myös: Korsossa vietettävässä joulujuhlassa jaossa pari tuhatta ruokakassia vähävaraisille