Näin Kaunialan sairaala vastaa hissiturmaa koskevaan kritiikkiin: hissien turvallisuutta ei voi kohtuudella paremmin järjestää

Kaunialan sairaala vastaa kritiikkiin, joka liittyy toukokuussa sairaalassa sattuneeseen hissionnettomuuteen. Onnettomuustutkintakeskus on saanut valmiiksi tutkinnan tapahtumaan liittyen ja tiedotti tällä viikolla, että tutkinnassa havaittiin puutteita vanhojen hissien ylläpidossa. Toukokuisessa tapaturmassa pyörätuolissa ollut ikäihminen puristui kuoliaaksi hissiin.

Lue lisää: Vanhus puristui kuoliaaksi hissiin Kaunialan sairaalassa – Tutkinta valmistunut: Hissin ylläpidossa oli puutteita

Kaunialan sairaala kertoo tiedotteessaan, että onnettomuustutkintakeskus on raportissaan tulkinnut myös Kaunialan sairaalan kiinteistöhallinnan puutteelliseksi ja resursoinniltaan sekä tekniseltä osaamiseltaan riittämättömäksi. Kaunialan sairaalan kanta kuitenkin on se, että sen kiinteistöhallinnalla tai vuokrasopimuksella ei ollut mitään osuutta tapaturman aiheutumiseen.

Tiedotteessa todetaan, että sairaalatoimijalla tai sairaalan kiinteistöhuollon henkilöstöllä ei voida edellyttää olevan omaa erityisasiantuntemusta hissien huollon ja kunnossapidon osalta. Huolehtiakseen hissin toimivuudesta ja turvallisuudesta mahdollisimman hyvin, Kaunialan sairaala on solminut hissihuoltoliikkeen kanssa huolto- ja kunnossapitosopimuksen, johon on sisältynyt muun ohella hissikohtaiset huolto-ohjelmat ja hissien ennakoiva huolto. Hissit ja niiden huolto-ohjelmat on tarkastanut viranomaisen valtuuttama riippumaton tarkastuslaitos.

Kaunialan sairaalan mielestä hissien kunnossapitoa ja turvallisuutta ei voi kohtuudella paremmin järjestää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut