Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Perinteinen joulukahvila Koivukylän Kirnussa jouduttiin perumaan – "Vielä pari viikkoa sitten ei voinut kuvitella, että näin käy"

Kaikille kyläläisille tarkoitetussa joulukahvilassa ei tänäkään vuonna hörpitä joulukahveja leivonnaisten kera ja nautita rauhallisesta yhdessäolosta joulupäivinä. Koivukylässä paikallisin vapaaehtoisvoimin yllä pysynyt, yli 20-vuotinen perinne hyytyi huonontuneeseen koronatilanteeseen.

– Kurjaahan tämä on, kun viime vuosikin jäi väliin. Tuolloin Kirnun tila oli remontissa ja käytettävissä olleessa Kafnetin pienessä tilassa tapahtuma olisi ollut hankala turvallisesti järjestää, Toimiva Koivukylä – Toimari ry:n puheenjohtaja Liisa Kaikula huokaisee.

– Kaikki ovat odottaneet Joulukahvilaa hurjasti, mutta näillä pelimerkeillä nyt pelataan.

Kahvila on ollut jouluisin avoinna aatosta tapaninpäivään. Päätös viime vuosina yli 300 kävijän määriin yltäneen tapahtuman perumisesta tehtiin tänään keskiviikkona.

– Se oli pakko tehdä, emme voineet ruveta riskeeraamaan, vaikka nyt puitteet olisivat nyt olleet remontoidussa Kirnussa isot ja hienot, Kaikula pahoittelee.

Aluehallintovirasto tekee päätökset asiakas- ja yleisötilojen käytöstä sekä kokoontumisrajoituksista Uudellamaalla ehkä huomenna torstaina.

– Totesimme yhdistyksen johtokunnan kesken, että emme voi enää jäädä odottelemaan niitä, vaikka rajoitukset ehkä astuisivatkin voimaan vasta 28. joulukuuta. Eihän korona katso päivämääriä.

Kahvilan pyörittämiseen olisi osallistunut 23 talkoolaista.

– Nouseva koronakäyrä vaikutti kuitenkin jo viikonvaihteessa sen, että muutama peruutti tulemisensa. Teoriassa olisimme pystyneet tapahtuman silti viemään läpi, mutta emme katsoneet sitä tämänhetkisessä tilanteessa koronapassienkaan kanssa vastuulliseksi, Kaikula kertoo.

– Vielä pari viikkoa sitten ei voinut kuvitella, että näin käy.

Pientä paniikkia alkoi tulla Kaikulan mukaan siitäkin, että odottelun vuoksi kaikki joulukahvilan valmisteluihin ja tarjottaviin liittyvät ostoksetkin olivat vielä tekemättä.

– Kun varaudutaan 300 ihmisen käyntiin, on kaupasta kannettavana aikamoinen määrä tavaraa.

Joulukahvilan osalta tilanne on nyt ohi, mutta uutta puuhaa on kohta luvassa.

– Seuraava suuri rutistuksemme on kansainvälisen naistenpäivän tapahtuma 8. maaliskuuta.

Onko tilanne parin kuukauden kuluttua valoisampi, sitä Kaikula nyt myöntää hivenen sydän kylmänä arvuuttelevansa, mutta tuntuu olevan ans kattoo -periaatteella valmis ryhtymään valmistelutöihin.

– Ei tässä nyt voi muuta kuin vähän aikaa huokaista ja sitten ruveta taas miettimään. Tämä kylähullun osa vähän tällainen, ei tässä kauheasti pysty vapaalla olemaan, vapaaehtoiskonkari naurahtaa.

Lue myös:

Sadat vantaalaiset kokoontuvat joulukahvilaan Koivukylään – "Osa viettää täällä koko joulun"

Koivukylän asukastoiminnalla on Kirnussa nyt lähes 900 neliötä valoisaksi remontoitua tilaa

Palkittu hyväntekijä korostaa toiminnan olevan joukkuepeliä – "Tämä ei ole mikään yhden naisen show"