Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa aloittaa neljännet koronarokotukset – kohderyhmänä voimakkaasti immuunipuutteiset ihmiset

Vantaa tarjoaa neljättä koronarokotusta yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille ihmisille, THL:n suosituksen mukaisesti, kertoo kaupunki verkkosivuillaan.

Voimakkaasti immuunipuutteinen on esimerkiksi henkilö, jolle on tehty elin- tai kantasolusiirto tai jolla on puolustuskykyä lamaava syöpähoito, pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV tai vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta.

Kohderyhmään kuuluva voi hakea tehosteannoksen, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Rokotuksen saa kaikilta Vantaan rokotuspisteiltä nyt ilman ajanvarausta. Kaupunki tiedottaa, kun ajanvaraus on auki.

Lue lisää: Vantaa antaa nyt kolmannen koronarokotteen riskiryhmille ja yli 60-vuotiaille – suojaa vakavalta sairastumiselta

Voimakkaasti immuunipuutteisilla ihmisillä vakavan taudin riski on muuta väestöä isompi. Neljäs rokoteannos katsotaan heillä tehosteannokseksi, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta.

Neljäs rokoteannos pidentää suojan kestoa ja vahvistaa voimakkaasti immuunipuutteisten vastustuskykyä tilanteessa, jossa omikronvariantti leviää väestössä.