Laskettelukeskus suljettiin luvattua aikaisemmin koronan vuoksi, kausikortin ostanut vaati hyvitystä – Näin kuluttajariitalautakunta ratkaisi kiistan

Kuluttaja oli ostanut kausikortin laskettelukeskukseen, mutta koronan vuoksi keskus sulkeutui aikaisemmin kuin kausilipun ostohetkellä oli luvattu. Kausikortin ostaja halusi tämän vuoksi korvauksen. Kuluttajariitalautakunta päätyi suosittamaan, että kuluttaja saa tästä korvauksen, kertoo Kuluttajariitalautakunta päätöksestään.

Kun kuluttaja osti 416 euroa maksaneen kausikortin, sen piti olla voimassa 4. lokakuuta 2019 alkaen 10. päivä toukokuuta saakka 2020. Laskettelukeskus sulkeutui kuitenkin koronapandemian vuoksi 23. maaliskuuta 2020.

Tapauksessa oli kiistaa siitä, onko kausikortin ostanut oikeutettu hyvitykseen käyttämättä jääneen laskettelukauden vuoksi. Kausilipun ostanut vaati 90,80 euron hyvitystä, koska kausi päättyi 48 päivää ennen luvattua ajankohtaa. Elinkeinonharjoittaja ei tähän suostunut.

Kiista päätyi Kuluttajariitalautakuntaan. Lautakunta toteaa päätöksessään, että käyttämättä jääneen laskettelukauden arvo on tässä tapauksessa laskettavissa kausilipun hinnan 416 euroa ja kauden keston perusteella. Niiden mukaan yhden päivän osuus kausilipun hinnasta oli noin 1,89 euroa. Sovitusta laskettelukaudesta oli tässä tapauksessa jäänyt käyttämättä 48 päivää.

Lautakunta suosittaa, että elinkeinoharjoittaja palauttaa kausilipun ostaneelle 90,80 euroa. Se vastaa 48 päivän osuutta koko laskettelukaudesta maksetusta hinnasta.

Laskettelukausi kesti tuolloin 5,5 kuukautta. Se oli 1,5 kuukautta luvattua lyhyempi.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut