Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Maksullinen liityntäpysäköinti laajenee Vantaan kaikille juna-asemille – Pysäköintiautomaatit uusitaan

Vantaan kaikki liityntäpysäköintipaikat muuttuvat vaiheittain maksullisiksi kevään aikana. Jo tänä kesänä osassa juna-asemien pysäköintipaikoista alettiin periä maksua, ja nyt lopuissakin pysäköinnistä pitää alkaa maksaa.

Kaupunki tiedottaa, että uusista paikoista maksu tulee ensimmäisenä käyttöön Louhelan, Vantaankosken ja Kivistön liityntäpysäköintialueilla 24. tammikuuta alkaen.

Tammikuussa uusitaan myös kaupungin pysäköintiautomaatit. Ne ovat pois käytöstä tammikuun ajan. Normaalisti on toiminnassa vain Martinlaakson liityntäparkkipaikan automaatti.

Uusittavat automaatit sijaitsevat Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan liityntäpysäköintialueilla sekä maksullisen kadunvarsipysäköinnin alueilla eli Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön keskustoissa.

Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan liityntäpysäköintialueilla pysäköintiin vaaditaan HSL:n tai VR:n joukkoliikennelippu tai viiden euron maksu. Tikkurilassa ja Myyrmäessä, joka on HSL:n B-vyöhykkeellä, joukkoliikennelipun lisäksi pitää vielä maksaa yhden euron lisämaksu. Pysäköintiaikaa on 16 tuntia ja lisämaksulla voi pysäköidä 48 tuntia.

Nämä pysäköintiehdot koskevat jatkossa siis myös muita liityntäpysäköintialueita, kunhan pysäköintiautomaatit on vaihdettu.

Hiekkaharjun, Koivukylän, Korson, Vehkalan ja Martinlaakson liityntäpysäköintialueilla muutokset tulevat voimaan maaliskuussa. Automaattien uusimisen ajan näillä liityntäpysäköintialueilla voi pysäköidä ilmaiseksi 12 tuntia.

Saapumisaika pitää ilmoittaa pysäköintikiekolla, mutta joukkoliikennelippua ei tarvita.

Kadunvarsipysäköinnistä pitää kuitenkin maksaa myös automaattien ollessa pois käytöstä, jos pysäköintiaika ylittää tunnin. Pysäköinnin voi maksaa Easyparkin, Parkmanin, Moovyn, eParkingin tai Taskuparkin puhelimeen ladattavalla mobiilisovelluksella tai Easyparkin soittopalvelun kautta.

Maksulliset kadunvarsipysäköinnin alueet löytyvät kartta.vantaa.fi-palvelusta.